Obrir i desar fitxers de text CSV

El format de valors separats per comes (CSV) és un format de fitxer de text que podeu utilitzar per intercanviar dades d'una base de dades o d'un full de càlcul entre aplicacions. Cada línia d'un fitxer de text CSV representa un registre a la base de dades o una fila en un full de càlcul. Cada camp d'un registre d'una base de dades o d'una cel·la d'una fila en un full de càlcul normalment està separat per una coma. No obstant això, podeu utilitzar altres caràcters per delimitar els camps, com ara tabuladors.

Si el camp o la cel·la conté una coma, el contingut del camp o de la cel·la s'ha de tancar entre cometes simples (') o cometes dobles (").

Com obrir un fitxer de text CSV al Calc

1. Trieu Fitxer ▸ Obre.

2. Cerqueu el fitxer CSV que voleu obrir.

Si el fitxer té l'extensió *.csv, seleccioneu-lo.

Si el fitxer CSV té una altra extensió, seleccioneu-lo, i després trieu «Text CSV» al quadre Filtre

3. Feu clic a Obre.

S'obre el diàleg Importació de text.

4. Indiqueu les opcions per dividir el text del fitxer en columnes.

Podeu previsualitzar la disposició de les dades importades a la part inferior del diàleg Importació de text.

Feu clic amb el botó dret del ratolí a la previsualització per establir el format o amagar la columna.

Icona de consell

Activeu el quadre de delimitador de text que correspongui al caràcter utilitzat com a delimitador de text al fitxer. Si el delimitador no és a la llista, escriviu el caràcter al quadre d'entrada.

5. Feu clic a D'acord.

Per a desar un full com a fitxer de text CSV

note

Quan exporteu un full de càlcul al format CSV, només es desaran les dades del full actual. La resta de la informació, incloses les fórmules i la formatació, es perdrà.

1. Obriu el full del Calc que voleu desar com a fitxer de text CSV.

Icona de nota

Només es pot exportar el full actual.

2. Trieu Fitxer ▸ Anomena i desa.

3. Al quadre Nom del fitxer, introduïu un nom per al fitxer.

4. Seleccioneu «Text CSV» al quadre Filtre.

5. (Opcional) Definiu les opcions de camp per al fitxer de text CSV.

Seleccioneu Edita els paràmetres del filtre.

Al diàleg Exporta fitxers de text, seleccioneu les opcions que vulgueu.

Feu clic a D'acord.

6. Feu clic a Desa.