Referències d'altres fulls

En una cel·la d'un full podeu mostrar una referència a una cel·la d'un altre full.

De la mateixa manera, també es pot fer una referència a una cel·la d'un altre document sempre que aquest document ja s'hagi desat com a fitxer.

Referència a una cel·la del mateix document

1. Obriu un full de càlcul nou i buit. Per defecte, té un sol full anomenat Full1. Afegiu-hi un segon full fent clic al botó + de l'esquerra de la pestanya del de la part interior del full (per defecte, es dirà Full2).

2. A mode d'exemple, introduïu la fórmula següent a la cel·la A1 del Full1:

=Full2.A1

3. Feu clic a la pestanya Full 2 que apareix a la part inferior del full de càlcul. Establiu el cursor a la cel·la A1 i introduïu-hi text o un nombre.

4. Si torneu al Full1, veureu el mateix contingut a la cel·la A1. Si els continguts de Full2.A1 canvien, aleshores els continguts de Full1.A1 també canviaran.

tip

En referenciar un full amb un nom que contingui espais, utilitzeu cometes simples al voltant del nom:='Full amb espais al nom'.A1

tip

L'exemple utilitza la sintaxi de la fórmula del Calc. També és possible utilitzar la sintaxi de la fórmula A1 o R1C1 de l'Excel; això es configura a la Pàgina d'opcions de la fórmula.

Referència a una cel·la d'un altre document

1. Trieu Fitxer ▸ Obre per a carregar un document de full de càlcul ja existent.

2. Trieu Fitxer ▸ Nou per obrir un document de full de càlcul nou. Situeu el cursor a la cel·la on vulgueu inserir les dades externes i introduïu un signe d'igual per indicar que voleu començar una fórmula.

3. Ara aneu al document que acabeu de carregar. Feu clic a la cel·la amb les dades que vulgueu inserir en el document nou.

4. Torneu al full de càlcul nou. A la línia d'entrada veureu com el LibreOffice Calc ha afegit la referència a la fórmula de manera automàtica.

The reference to a cell of another document contains the fully qualified name of the other document between single quotes ('), then a hash #, then the name of the sheet of the other document, followed by a period and the name or reference of the cell.

Per exemple, .

note

The path and document name URI must always be enclosed in single quotes. If the name contains single quotes (') they must be escaped using two single quotes (''). Only a sheet name may not be quoted if it does not contain a space or a character that would be an operator or the name would be pure numeric (for example, '123' must be quoted).

5. Confirmeu la fórmula fent clic a la marca de selecció verda.

6. Si arrossegueu el quadre de l'extrem inferior dret de la cel·la activa per a seleccionar un interval de cel·les, el LibreOffice insereix automàticament les referències corresponents a les cel·les adjacents. Per consegüent, el nom del full té un símbol «$» al davant per a designar-lo com a referència absoluta.

Si examineu el nom de l'altre document en aquesta fórmula, veureu que està escrit com un URL. Això vol dir que també podeu introduir un URL des d'Internet.