Desactivació dels canvis automàtics

Per defecte, el LibreOffice corregeix de manera automàtica molts dels errors de tecleig més comuns i els formata mentre escriviu. Si voleu desfer immediatament qualsevol canvi automàtic ho podeu fer prement +Z.

Tot seguit s'indica com podeu desactivar i tornar a activar els canvis automàtics al LibreOffice Calc:

Compleció automàtica de text o de nombres

Quan feu una entrada en una cel·la, el LibreOffice Calc suggereix automàticament una entrada coincident que hi hagi a la mateixa columna. Aquesta funció es coneix com a Entrada automàtica.

Per a activar i desactivar l'entrada automàtica, activeu o desactiveu la marca de selecció que hi ha davant d'Eines ▸ Entrada automàtica.

Conversió automàtica al format de data

El LibreOffice Calc converteix automàticament algunes entrades en dates. Per exemple, l'entrada 1.1 es pot interpretar com a 1 de gener de l'any actual, d'acord amb els paràmetres regionals del vostre sistema operatiu, i en conseqüència mostrar-se d'acord amb el format de data aplicat a la cel·la.

Per tal d'assegurar-vos que una entrada determinada s'interpreti com a text, afegiu un apòstrof al començament de l'entrada. L'apòstrof no es mostrarà a la cel·la.

Cometes reemplaçades per cometes personalitzades

Trieu Eines ▸ Opcions de correcció automàtica, aneu a la pestanya Opcions de llengua i desactiveu Reemplaça.

El contingut d'una cel·la sempre comença amb majúscula

Trieu Eines ▸ Opcions de correcció automàtica, aneu a la pestanya Opcions i desactiveu Converteix en majúscula la primera lletra de cada frase.

Reemplaçar la paraula per una altra paraula

Trieu Eines ▸ Opcions de correcció automàtica, aneu a la pestanya Reemplaça, seleccioneu el parell de paraules i feu clic a Suprimeix.

Ens cal la vostra ajuda!