Expressi贸 Static

Declara una variable o una matriu al nivell de procediment dins d'una subrutina o una funci贸, per tal que els valors de la variable o de la matriu es mantinguin despr茅s de sortir de la subrutina o de la funci贸. Les convencions de l'expressi贸 Dim tamb茅 s贸n v脿lides.

Icona d'av铆s

L'expressi贸 Static no es pot utilitzar per definir matrius de variable. Les matrius s'han d'especificar segons una mida fixa.

Sintaxi:

Static VarName[(start To end)] [As VarType], VarName2[(start To end)] [As VarType], ...

Exemple:

Sub ExampleStatic
Dim iCount As Integer, iResult As Integer
    For iCount = 0 To 2
        iResult = InitVar()
    Next iCount
    MsgBox iResult,0,"La resposta 茅s"
End Sub

' Funci贸 per a la inicialitzaci贸 de la variable est脿tica
Function InitVar() As Integer
    Static iInit As Integer
    Const iMinimum as Integer = 40 ' valor de retorn m铆nim d'aquesta funci贸
    If iInit = 0 Then ' comprova si s'ha inicialitzat
        iInit = iMinimum
    Else
        iInit = iInit + 1
    End If
    InitVar = iInit
End Function