Expressió Function

Defineix una subrutina que es pot utilitzar com a expressió per a determinar un tipus de retorn.

note

Les expressions Sub Function o Property són mètodes similars sense distinció. Reben paràmetres fent referència permetent-los modificar-se a canvi. El compilador del Basic del XYGG accepta la seva sintaxi d'arguments respectius per a ser utilitzades indistintament.

Sintaxi:

Function Statement diagram

[Private | Public] Function Name[char] (argument1 [As Type][, argument2[char][,...]]) [As typename]
          expressions
      [Exit Function]
          expressions
  End Function

Paràmetres:

scope: Function default scope is Public. A Private scope denotes a module internal routine, not intended to be used from other modules.

name: Name of the subroutine to contain the value returned by the function.

arguments: Parameters to be passed to the subroutine.

fragment Argument

argument fragment

{[Optional [ByRef|ByVal]]|ParamArray} argument {{As typename|char}[ = expression]|[()]As Variant}

Paràmetres

Optional: l'argument no és obligatori.

ByRef L'argument es passa per referència. ByRef és el predeterminat.

ByVal L'argument es passa per valor. El seu valor es pot modificar per la rutina anomenada.

char: caràcter de declaració del Tipus.

typename: Primitive data type name. Library or module defined types can also be specified.

= expressió Especifiqueu un valor predeterminat per a l'argument que coincideix amb el seu tipus declarat. Opcional és necessari per a cada argument que especifiqui un valor predeterminat.

ParamArray Usa ParamArray quan el nombre de paràmetres no està determinat. Un escenari típic és el d'una funció definida per l'usuari del Calc. L'ús del ParamArray hauria de limitar-se a l'últim argument d'una rutina.

tip

UsingParamArray or = expression require Option Compatible to be placed before the executable program code in a module.

warning

When using Option VBASupport 1, Optional arguments with no default value (= expression) are initialized according to their data type, except if Variant.

typename fragment

primitive data types fragment

{Boolean|Byte|Currency|Date|Double|Integer|Long|Object|Single|String|Variant}

char fragment

type declaration caràcters

Exemples:

Sub ExampleExit
Dim sReturn As String
Dim sListArray(10) As String
Dim siStep As Single
    For siStep = 0 to 10 ' Omple la matriu amb dades de prova
        sListArray(siStep) = chr$(siStep + 65)
        MsgBox sListArray(siStep)
    Next siStep
    sReturn = LinSearch(sListArray(), "B")
    Print sReturn
End Sub

Function LinSearch( sList(), sItem As String ) As Integer
Dim iCount As Integer
' Linsearch cerca TextEntry en un TextArray:sList():
' El valor de retorn és l'índex de l'entrada o 0 (Null)
    For iCount=1 To Ubound( sList() )
        If sList( iCount ) = sItem Then
            Exit For ' sItem trobat
        End If
    Next iCount
    If iCount = Ubound( sList() ) Then iCount = 0
    LinSearch = iCount
End Function