S'est脿 obtenint informaci贸 de la sessi贸

Computing LibreOffice perfil d'usuari i m貌duls compartits Els camins de fitxer del sistema es poden realitzar amb Python o amb llenguatges b脿sics. Les ubicacions de scripts Java JavaScript i Python es poden derivar d'aquesta informaci贸.

Exemples:

Amb l'int猫rpret de Python.

>>> from <the_module> import Session

>>> print(Session.SharedPythonScripts()) # m猫tode est脿tic

>>> print(Session().UserName) # propietat de l'objecte

>>> input(Session().UserProfile) # propietat de l'objecte

Des del men煤 Eines 鈻 Macros 鈻 Executa una macro.

from <the_module> import Session

def demo_session():
            import screen_io as ui
            ui.MsgBox(Session.Share(),title='Instal路laci贸 compartida')  # m猫tode est脿tic
            ui.Print(Session.SharedPythonScripts()) # m猫tode est脿tic
            s = Session()  # creaci贸 de la inst脿ncia
            ui.MsgBox(s.UserName,title='Hola')  # propietat de l'objecte
            ui.Print(s.UserPythonScripts)  # propietat de l'objecte

g_exportedScripts = (demo_session,)  # macros p煤bliques

Amb el LibreOffice Basic.

Sub Session_example()
            Dim s As New Session ' instance of Session class
            Imprimeix 芦Ubicaci贸 dels scripts compartits禄 s.SharedScripts
            MsgBox s.UserName,,"Hola"
            Print s.UserScripts, Chr(13), s.UserPythonScripts
        End Sub ' Session_example

Amb el COM/OLE i el llenguatge VBScript

' El gestor de serveis sempre 茅s el punt d'entrada
        ' Si no hi ha cap aplicaci贸 office executant-se, se n'iniciar脿 una
        Set sm = WScript.CreateObject("com.sun.star.ServiceManager")
        ' El servei PathSubstitution mostra informaci贸 per inferir
        ' <UserProfile|Share>/Scripts/python ubicacions des de
        Set obj = sm.createInstance("com.sun.star.util.PathSubstitution")

MsgBox CreateObject("WScript.Network").UserName,, "Hello"
        user = obj.getSubstituteVariableValue("$(user)")
        MsgBox user & "/Scripts",, "User scripts location"
        libO = Replace(obj.getSubstituteVariableValue("$(inst)"), "program/..", "Share")
        MsgBox libO & "/Scripts",, "Shared scripts location"

Classe Session del Python:

import getpass, os, os.path, uno

class Session():
            @staticmethod
            def substitute(var_name):
                ctx = uno.getComponentContext()
                ps = ctx.getServiceManager().createInstanceWithContext(
                    'com.sun.star.util.PathSubstitution', ctx)
                return ps.getSubstituteVariableValue(var_name)
            @staticmethod
            def Share():
                inst = uno.fileUrlToSystemPath(Session.substitute("$(prog)"))
                return os.path.normpath(inst.replace('program', "Share"))
            @staticmethod
            def SharedScripts():
                return ''.join([Session.Share(), os.sep, "Scripts"])
            @staticmethod
            def SharedPythonScripts():
                return ''.join([Session.SharedScripts(), os.sep, 'python'])
            @property  # alternativa a la variable 芦$(username)禄
            def UserName(self): return getpass.getuser()
            @property
            def UserProfile(self):
                return uno.fileUrlToSystemPath(Session.substitute("$(user)"))
            @property
            def UserScripts(self):
                return ''.join([self.UserProfile, os.sep, 'Scripts'])
            @property
            def UserPythonScripts(self):
                return ''.join([self.UserScripts, os.sep, "python"])

note

A difer猫ncia de Basic, la normalitzaci贸 de pathname amb Python es realitza dins de la classe Session.

Classe Session del LibreOffice Basic:

Option Explicit
        Option Compatible
        Option ClassModule

Private _ps As Object ' membre privat

Private Sub Class_Initialize()
            GlobalScope.BasicLibraries.LoadLibrary("Tools")
            Set _ps = CreateUnoService("com.sun.star.util.PathSubstitution")
        End Sub ' constructor

Private Sub Class_Terminate()
            _ps = Nothing
        End Sub ' destructor

Public Property Get SharedScripts() As String
            Dim inst As String, shr As String
            inst = ConvertFromURL(_ps.getSubstituteVariableValue("$(prog)"))
            shr = Tools.Strings.ReplaceString(inst,"Share","program")
            SharedScripts = shr & GetPathSeparator() &"Scripts"
        End Property ' Session.sharedScripts

Public Property Get SharedPythonScripts() As String
            sharedPythonScripts = sharedScripts() & GetPathSeparator() &"python"
        End Property ' Session.sharedPythonScripts

Public Property Get UserName() As String ' nom del compte d'usuari
            userName = _ps.getSubstituteVariableValue("$(username)")
        End Property ' Session.userName

Public Property Get UserProfile() As String ' cam铆 del perfil d'usuari al sistema
            userProfile = ConvertFromURL(_ps.getSubstituteVariableValue("$(user)"))
        End Property ' Session.userProfile

Public Property Get UserScripts() As String ' cam铆 dels scripts d'usuari al sistema
            userScripts = userProfile() & GetPathSeparator() &"Scripts"
        End Property ' Session.userScripts

Public Property Get UserPythonScripts() As String ' cam铆 dels scripts d'usuari en Python al sistema
            userPythonScripts = userScripts() & GetPathSeparator() &"python"
        End Property ' Session.userPythonScripts