Organitzaci贸 i ubicaci贸 dels scripts en Python

Les macros de LibreOffice s'agrupen en fitxers de m貌duls, els m貌duls normalment s'agrupen en carpetes de llibreries i aquestes s'agrupen en contenidors de llibreries, tot i que els contenidors tamb茅 poden contenir m貌duls.

Una llibreria s'utilitza com a agrupaci贸 principal tant per a una categoria sencera de macros com per a una aplicaci贸 sencera. Els m貌duls solen dividir la funcionalitat, com ara la interacci贸 amb l'usuari i els c脿lculs. Les macros individuals s贸n subrutines i funcions. La Figura seg眉ent mostra un exemple de l'estructura jer脿rquica de les llibreries de macros a LibreOffice.

Diagrama del contenidor de la llibreria

Figura: jerarquia de la biblioteca de macros

Els contenidors s贸n accessibles a tots els programes LibreOffice mitjan莽ant la interf铆cie d'usuari. Aneu a Eines > Macros > Organitza les macros > Python per obrir el di脿leg macros de Python.

Hi ha tres contenidors de biblioteques dins la llista Macro des de:

1. Les meves macros: les macros personals a disposici贸 de l'usuari del LibreOffice

2. Macros de l'aplicaci贸: macros del sistema distribu茂des amb el LibreOffice per a tots els usuaris de l'ordinador

3. Macros de documents: cada document pot contenir llibreries de macros disponibles en aquest document per a tots els usuaris

Ubicacions dels scripts en Python

Consulteu Obtenir informaci贸 de sessi贸 per obtenir acc茅s program脿tic a la ubicaci贸 dels scripts de Python.

Macros de l'aplicaci贸

El programa d'instal路laci贸 ha col路locat les macros existents a aquesta ubicaci贸 (contenidor). Estan disponibles per a tots els usuaris de l'ordinador, i qualsevol document obert pot accedir-hi. Us calen privilegis administratius per a emmagatzemar o modificar macros a aquesta ubicaci贸.

La ubicaci贸 del contenidor Macros del LibreOffice al sistema de fitxers dep猫n del sistema operatiu:

Les meves macros

Aquest contenidor nom茅s 茅s accessible per a l'usuari de LibreOffice. Qualsevol document obert pot accedir a les macros emmagatzemades al contenidor. Les macros d'aquesta ubicaci贸 s'emmagatzemen al perfil d'usuari de LibreOffice.

La ubicaci贸 del contenidor Les meves macros 茅s a l'espai d'usuari i dep猫n del sistema operatiu:

Macros de document

Les macros del document estan incrustades en el document i nom茅s s贸n accessibles quan el document est脿 obert.

Biblioteques, m貌duls i macros

Les macros de Python es poden organitzar en biblioteques, m貌duls i macros. Utilitzeu la jerarquia de la biblioteca de macros com a guia quan creeu o instal路leu macros noves als fitxers de m貌duls, fitxers de m貌duls nous a les carpetes de biblioteques o carpetes de biblioteca noves als contenidors.