Organització i ubicació dels scripts en Python

Les macros de LibreOffice s'agrupen en fitxers de mòduls, els mòduls normalment s'agrupen en carpetes de llibreries i aquestes s'agrupen en contenidors de llibreries, tot i que els contenidors també poden contenir mòduls.

Una llibreria s'utilitza com a agrupació principal tant per a una categoria sencera de macros com per a una aplicació sencera. Els mòduls solen dividir la funcionalitat, com ara la interacció amb l'usuari i els càlculs. Les macros individuals són subrutines i funcions. La Figura següent mostra un exemple de l'estructura jeràrquica de les llibreries de macros a LibreOffice.

Diagrama del contenidor de la biblioteca

Figura: jerarquia de la biblioteca de macros

Els contenidors són accessibles a tots els programes LibreOffice mitjançant la interfície d'usuari. Aneu a Eines > Macros > Organitza les macros > Python per obrir el diàleg macros de Python.

Hi ha tres contenidors de biblioteques dins la llista Macro des de:

1. Les meves macros: les macros personals a disposició de l'usuari del LibreOffice

2. Macros de l'aplicació: macros del sistema distribuïdes amb el LibreOffice per a tots els usuaris de l'ordinador

3. Macros del document: cada document pot contenir biblioteques de macros disponibles en aquest document per a tots els usuaris

Ubicacions dels scripts en Python

Consulteu Obtenir informació de sessió per obtenir accés programàtic a la ubicació dels scripts de Python.

Macros de l'aplicació

El programa d'instal·lació ha col·locat les macros existents a aquesta ubicació (contenidor). Estan disponibles per a tots els usuaris de l'ordinador, i qualsevol document obert pot accedir-hi. Us calen privilegis administratius per a emmagatzemar o modificar macros a aquesta ubicació.

La ubicació del contenidor Macros del LibreOffice al sistema de fitxers depèn del sistema operatiu:

Les meves macros

Aquest contenidor només és accessible per a l'usuari de LibreOffice. Qualsevol document obert pot accedir a les macros emmagatzemades al contenidor. Les macros d'aquesta ubicació s'emmagatzemen al perfil d'usuari de LibreOffice.

La ubicació del contenidor Les meves macros és a l'espai d'usuari i depèn del sistema operatiu:

Macros de document

Les macros del document estan incrustades en el document i només són accessibles quan el document està obert.

Biblioteques, mòduls i macros

Les macros de Python es poden organitzar en biblioteques, mòduls i macros. Utilitzeu la jerarquia de la biblioteca de macros com a guia quan creeu o instal·leu macros noves als fitxers de mòduls, fitxers de mòduls nous a les carpetes de biblioteques o carpetes de biblioteca noves als contenidors.