Configuració de l'entorn de programació (IDE) Python

L'escriptura de macros Python requereix passos extra per configurar l'IDE seleccionat.

A diferència del desenvolupament de macros en llenguatge Basic a LibreOffice, el desenvolupament d'scripts en Python requereix la configuració d'un entorn de desenvolupament integrat extern (IDE). Hi ha disponibles múltiples IDE, que van des de per a programadors Python principiants fins a avançats. Mentre l'ús d'un IDE de Python beneficia als programadors en nombroses funcionalitats com ara el ressaltat de la sintaxi, el plegament del codi, la navegació per les classes, la compleció del codi, la codificació estàndard d'aplicacions, el desenvolupament basat en proves, la depuració del codi, el control de versions i molts més. Podeu consultar el wiki Disseny del desenvolupament d'aplicacions Python per obtenir informació més detallada sobre la configuració d'un pont entre el vostre IDE i una instància en execució de LibreOffice.

L'extensió APSO

L'extensió Organitzador Alternatiu de Scripts Python (OASP) facilita l'edició d'scripts Python, en particular quan s'incrusta en un document. Utilitzant OASP podeu configurar el vostre editor de codi font preferit, iniciar l'intèrpret d'ordres Python integrat i, depurar scripts Python. Hi ha extensions que ajuden a inspeccionar els objectes UNO arbitraris, consulteu Disseny i desenvolupament s'aplicacions Python per a obtenir més detalls sobre aquestes extensions.