Obre un quadre de diàleg amb Python

Els quadres de diàleg estàtics de LibreOffice es creen amb l'Editor de diàleg i s'emmagatzemen en diferents llocs segons la seva naturalesa, personal (Les meves macros), compartida (macros d'aplicacions) o incrustats en el document. A la inversa, els diàlegs dinàmics es construeixen en temps d'execució, a partir d'scripts de Basic o Python, o utilitzant algun altre llenguatge suportat per LibreOffice per aquest propòsit. A continuació s'il·lustra l'obertura de quadres de diàleg estàtics amb Python. El tractament d'excepcions i la internacionalització s'ometen per a més claredat.

Diàlegs de «Les meves macros» o «Macros de l'aplicació»

Els exemples següents obren la consola de seguiment de l'Access2Base o el diàleg importat de TutorialsDialog des del menú Eines ▸ Macros ▸ Executa una macro:

# -*- coding: utf-8 -*-
        from __future__ import unicode_literals

def consoleDlg():
            ctx =XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext()
            smgr = ctx.getServiceManager()
            dp = smgr.createInstanceWithContext("com.sun.star.awt.DialogProvider", ctx)
            dlg = dp.createDialog( "vnd.sun.star.script:Access2Base.dlgTrace?location=application")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

def tutorDialog():
            ctx =XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext()
            smgr = ctx.getServiceManager()
            dp = smgr.createInstanceWithContext("com.sun.star.awt.DialogProvider", ctx)
            dlg = dp.createDialog("vnd.sun.star.script:Standard.TutorialsDialog?location=application")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

g_exportedScripts = (consoleDlg, tutorDialog)

Quadres de diàleg incrustats al document

L'exemple següent obre el diàleg recentment editat Diàleg1 des d'un document, des del menú Eines ▸ Macros ▸ Executa una macro:

# -*- coding: utf-8 -*-
        from __future__ import unicode_literals

def docDialog():
            """Mostra un diàleg basat en un document"""
            model = XSCRIPTCONTEXT.getDocument()
            smgr = XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext().ServiceManager
            dp = smgr.createInstanceWithArguments( "com.sun.star.awt.DialogProvider", (model,))
            dlg = dp.createDialog( "vnd.sun.star.script:Standard.Dialog1?location=document")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

g_exportedScripts = (docDialog,)

Consulteu msgbox.py al directori {installation}/programa/ per consultar exemples de diàlegs dinàmics en Python.