Ajustament de la compleció de paraules per a documents de text

Si voleu que el LibreOffice completi de manera automàtica les paraules que utilitzeu freqüentment, podeu ajustar encara més el comportament de la compleció automàtica. Si ho voleu, també podeu guardar la llista actual de paraules recollides per poder-la utilitzar a la sessió següent.

Per ajustar la compleció de paraules trieu Eines - Correcció automàtica - Compleció de paraules i seleccioneu qualsevol de les opcions següents:

Inserció d'un caràcter d'espai addicional

Seleccioneu Afig espais.

Icona de nota

El caràcter d'espai s'afegirà després que introduïu el primer caràcter de la paraula següent a la paraula completada automàticament. El caràcter d'espai se suprimirà si el caràcter següent és un delimitador com ara un punt o un caràcter de línia nova.

Definició de la tecla d'acceptació

Al quadre de llista Accepta amb trieu la tecla que utilitzareu per acceptar la paraula suggerida.

Selecció del nombre mínim de caràcters

Utilitzeu el quadre Longitud mínima per definir el nombre mínim de caràcters que han de tindre les paraules perquè es puguen recollir a la llista.

Per seleccionar l'abast de les paraules recollides

Desactiveu l'opció En tancar un document, suprimeix de la llista les paraules recollides d'este document.

Ara la llista també serà vàlida per als altres documents que obriu. La llista de paraules se suprimirà quan tanqueu el darrer document del LibreOffice.

Si activeu la casella de selecció, la llista només serà vàlida mentre tingueu obert el document actual.

Si voleu conservar la llista de paraules després de tancar la sessió del LibreOffice, guardeu-la com a document, tal com es descriu a la secció següent.

Ús de la llista de paraules en sessions futures

Icona de nota

Si la verificació ortogràfica està activada, només es recolliran les paraules reconegudes per la verificació.

Utilitzeu la llista de paraules per començar sempre amb un grup definit de termes tècnics per a la característica de compleció de paraules.

1. Obriu el document de text que conté els termes que voleu utilitzar per a la compleció de paraules.

La característica de compleció de paraules recull les paraules.

2. Seleccioneu totes o algunes de les paraules de la llista.

3. Utilitzeu +C per copiar totes les paraules seleccionades al porta-retalls. Enganxeu el porta-retalls en un document nou i guardeu este document per obtindre una llista de referència amb les paraules recollides.

Més avant podreu obrir la llista de referència i recollir les paraules de manera automàtica, per tal que la característica de compleció de paraules s'inicie amb un grup de paraules definit.