Sagnat de paràgrafs

Podeu canviar els sagnats del paràgraf actual, de tots els paràgrafs seleccionats o per a un estil de paràgraf.

tip

També podeu definir els sagnats mitjançant el regle. Per visualitzar el regle, trieu Visualitza - Regle.

Positioning indents

Els sagnats es calculen en relació amb els marges de pàgina esquerre i dret. Introduïu un valor negatiu si voleu que el paràgraf ocupi el marge de la pàgina.

note

Per a canviar les unitats de mesura, trieu ▸ LibreOffice Writer ▸ General i seleccioneu una unitat de mesura nova en l'àrea de configuració.

Els sagnats varien segons la direcció de l'escriptura. Este és el cas, per exemple, del valor de sagnat abans del text per a les llengües que s'escriuen d'esquerra a dreta. La vora esquerra del paràgraf. L'extrem esquerre del paràgraf se sagna respecte del marge esquerre de la pàgina. En canvi, per a les llengües que s'escriuen de dreta a esquerra, amb este valor l'extrem dret del paràgraf se sagna respecte del marge dret de la pàgina.

Hanging indents

Per als sagnats francesos, introduïu un valor positiu a Des de l'esquerra i un valor negatiu a Primera línia.

La icona Sagnant del es troba a la secció Paràgraf de la barra lateral Propietats. Feu clic en aquesta icona per canviar els valors del abans del text i Primera línia. Això vos permet canviar un paràgraf entre una primera línia amb sagnat i un sagnat penjant.

To create a hanging indent: Enter a first line indent where you want the indent to start, then click the Hanging Indent icon to create the hanging indent.

Hanging Indent Icon

Hanging Indent Icon

L'ordre Hanging Indent es pot afegir com un botóa la barra d'eines un element en un menú o menú contextual o una tecla de drecera.