Evita la partici贸 de determinades paraules

Si en el text 茅s activa la partici贸 de mots autom脿tica i hi ha determinades paraules en qu猫 esta partici贸 no queda elegant, o si voleu que determinades paraules mai no es partisquen, en podeu desactivar la partici贸 de manera espec铆fica.

1. Choose - Languages and Locales - Writing Aids

2. Seleccioneu un diccionari de la llista Diccionaris definits per l'usuari i feu clic a Edita.

Si la llista 茅s buida, feu clic a Nou per crear un diccionari.

3. En el quadre Paraula, introdu茂u la paraula que vulgueu excloure de la partici贸 de mots seguida per un signe d'igual (=), per exemple, "pretensi贸s=".

4. Feu clic a Nou i a continuaci贸 feu clic a Tanca.

tip

Per impedir r脿pidament la partici贸 d'una paraula, seleccioneu-la, trieu Format - Car脿cter, feu clic a la pestanya Tipus de lletra i seleccioneu "Cap" en el quadre Llengua.

Algunes paraules contenen car脿cters especials que el LibreOffice tracta com a guionets. Si no voleu que estes paraules es partisquen, podeu inserir un codi especial que evita la partici贸 del mot a la posici贸 on s'ha inserit el codi especial. Feu el seg眉ent:

1. Col路loqueu el cursor a la posici贸 on no voleu que es realitzi la partici贸 del mot.

2. Choose Insert - Formatting Mark - Word Joiner.

The inserted formatting mark will be shown in gray. To remove it, simply place the cursor over the formatting mark and press the Del key.