Treballar amb documents mestres i subdocuments

Els documents mestres vos permeten gestionar documents grans, com ara llibres que constin de molts cap铆tols. El document mestre 茅s una mena de contenidor per a fitxers individuals del LibreOffice Writer. Estos fitxers individuals s'anomenen subdocuments.

Per crear un document mestre

1. Realitzeu una de les accions seg眉ents:

1. Si esteu creant un document mestre nou, la primera entrada del Navegador hauria de ser una entrada de tipus Text. Escriviu una introducci贸 o introdu茂u un text. Amb esta acci贸 vos assegurareu que despr茅s d'editar un estil existent en el document mestre visualitzareu l'estil canviat quan visualitzeu els subdocuments.

2. Al Navegador per a documents mestres (si no s'obri autom脿ticament, premeu F5 per obrir-lo), feu clic a la icona Insereix i manteniu -la premuda i, a continuaci贸, realitzeu una de les accions seg眉ents:

1. Trieu Fitxer 鈻 Guarda.

Per editar un document mestre

Utilitzeu el Navegador per reorganitzar i editar els subdocuments d'un document mestre.

Icona

Per actualitzar un 铆ndex en un document mestre, seleccioneu l'铆ndex en el Navegador i feu clic a la icona Actualitza.

Icona de nota

Si inseriu un objecte com ara un marc o una imatge en un document mestre, no l'ancoreu "a la p脿gina". En lloc d'aix貌, definiu l'脿ncora "al par脿graf" a la pestanya Format - (Tipus d'objecte) - Tipus i definiu la posici贸 de l'objecte relativa a la "P脿gina sencera" en els quadres de llista Horitzontal i Vertical.

Per iniciar cada subdocument en una p脿gina nova

1. Assegureu-vos que tots els subdocuments s'inicien amb un encap莽alament que utilitze el mateix estil de par脿graf, com per exemple "Encap莽alament 1".

2. En el document mestre, trieu Visualitza 鈻 Estils i feu clic a la icona Estils de par脿graf.

3. Feu clic amb el bot贸 dret a "Encap莽alament 1" i trieu Modifica.

4. Feu clic a la pestanya Flux del text.

5. Seleccioneu Insereix a l'脿rea Salts i, a continuaci贸, seleccioneu "P脿gina" al quadre Tipus.

6. Si voleu que tots els subdocuments comencen en una p脿gina senar, seleccioneu Amb estil de p脿gina i a continuaci贸 seleccioneu "P脿gina dreta" en el quadre.

7. Feu clic a D'acord.

Per a exportar un document mestre

1. Trieu Fitxer 鈻 Exporta.

2. In the Save as type list, select a text document file format and click Save.

Icona de nota

Els subdocuments s'exportaran com a seccions. Utilitzeu Format - Seccions per desprotegir i suprimir les seccions en cas que preferiu tindre un document de text net sense seccions.