Documents mestres i subdocuments

Els documents mestres vos permeten gestionar documents grans, com ara llibres que constin de molts capĂ­tols. El document mestre Ă©s una mena de contenidor per a fitxers individuals del LibreOffice Writer. Estos fitxers individuals s'anomenen subdocuments.

CaracterĂ­stiques dels documents mestres

Icona de nota

Quan afegiu un document a un document mestre o quan creeu un subdocument nou, es crea un enllaç a este document en el document mestre. No podeu editar el contingut d'un subdocument directament en el document mestre, però podeu utilitzar el Navegador per obrir qualsevol subdocument i editar-lo.


Exemple de la utilitzaciĂł d'estils

Un document mestre mestre.odm consta de text i d'enllaços als subdocuments sub1.odt i sub2.odt. En cada subdocument es defineix i s'utilitza un nou estil de paràgraf amb el mateix nom, Estil1. Els subdocuments es guarden de manera independent amb este estil.

Quan guardeu el document mestre, els estils dels subdocuments s'importen al document mestre. En primer lloc s'importa l'estil nou Estil1 de sub1.odt, i a continuació s'importen els estils nous de sub2.odt. En este cas, però, com que l'Estil1 ja serà present en el document mestre, no s'importarà este estil de sub2.odt.

Ara visualitzeu l'estil nou Estil1 del primer subdocument en el document mestre. Tots els paràgrafs Estil1 del document mestre es mostraran amb els atributs de l'Estil1 del primer subdocument. No obstant això, els canvis no s'aplicaran al segon subdocument independent. És a dir, visualitzareu els paràgrafs Estil1 del segon subdocument amb atributs diferents segons si obriu este document sub2.odt de manera independent o si l'obriu com a part del document mestre.

Icona de consell

Per evitar confusions, utilitzeu la mateixa plantilla de document per al document mestre i per als seus subdocuments. Si creeu el document mestre i els seus subdocuments a partir d'un document existent amb encapçalaments mitjançant l'orde Fitxer ▸ Envia ▸ Crea un document mestre, s'aplicarà de manera automàtica la mateixa plantilla al document mestre i als seus subdocuments.


Ens cal la vostra ajuda!