Quant als camps

Els camps s'utilitzen per a les dades que canvien en el document, com ara la data actual o el nombre total de pàgines del document.

Visualització dels camps

Els camps consisteixen en un nom de camp i el contingut del camp. Per a commutar la visualització entre el nom i el contingut del camp, trieu Visualitza ▸ Noms dels camps.

Per a mostrar o amagar el realçament dels camps en un document, trieu Visualitza ▸ Ombreigs dels camps. Per a desactivar aquesta característica de manera permanent, trieu ▸ LibreOffice ▸ Colors de l'aplicació i desactiveu la casella de selecció que hi ha davant d'Ombreigs dels camps.

Per a canviar el color dels ombreigs dels camps, trieu LibreOffice ▸ Colors de l'aplicació, cerqueu l'opció Ombreigs dels camps i seleccioneu un altre color a Configuració de color.

Propietats del camp

La majoria de camps d'un document, inclosos els camps de base de dades, emmagatzemen i mostren valors variables.

Els tipus de camp següents executen una acció quan hi feu clic:

Tipus de camp

Propietat

Espai reservat

Obri un diàleg per a inserir l'objecte que correspon a l'espai reservat, excepte si es tracta d'espais reservats de text. En aquest cas, només cal que feu clic a l'espai reservat i podreu escriure-hi.

Insereix una referència

Mou la busca del ratolí a una referència.

Executa la macro

Executa una macro.

Camp d'entrada

Obri un diàleg que permet editar el contingut del camp.

Actualització dels camps

Per actualitzar tots els camps del document premeu F9 o trieu Edita ▸ Selecciona-ho tot i premeu F9.

Per actualitzar un camp que s'haja inserit des d'una base de dades, seleccioneu el camp i premeu F9.

Icona de nota

Els espais reservats no s'actualitzen.