Utilització de llegendes

En els documents de text, podeu inserir llegendes numerades de manera contínua per a gràfics, taules, marcs i objectes de dibuix.

Podeu editar el text i els intervals numèrics de diversos tipus de llegendes.

Icona de nota

Quan afegiu una llegenda a una imatge o a un objecte, l'objecte i el text de la llegenda es col·loquen junts en un nou marc. Quan afegiu una llegenda a una taula, el text de la llegenda s'insereix com a paràgraf al costat de la taula. Quan afegiu una llegenda a un marc, el text de la llegenda s'afig abans o després del text existent dins del marc.

Icona de consell

Per moure tant l'objecte com la llegenda, arrossegueu el marc que conté estos elements. Per actualitzar la numeració de la llegenda després d'haver mogut el marc, premeu F9.

Per definir una llegenda, feu el següent:

1. Seleccioneu l'element al qual vulgueu afegir una llegenda.

2. Trieu Insereix - Llegenda.

3. Seleccioneu les opcions que vulgueu i feu clic a D'acord. Si ho voleu, podeu introduir un altre text al quadre Categoria, per exemple Figura.

Icona de nota

Podeu editar el text de la llegenda directament en el document.

La llegenda es formata amb l'estil de paràgraf que coincideix amb el nom de la categoria de la llegenda. Per exemple, si inseriu la llegenda "Taula", s'aplicarà l'estil de paràgraf "Taula" al text de la llegenda.

Icona de consell

El LibreOffice pot afegir una llegenda de manera automàtica quan inseriu un objecte, un gràfic, un marc o una taula. Trieu - LibreOffice Writer - Llegenda automàtica.