Càlcul de totals de cel·les en taules

1. Trieu Taula ▸ Insereix una taula i inseriu una taula amb una columna i més d'una fila en un document de text.

2. Introduïu un nombre a cada cel·la de la columna, però deixeu buida la darrera cel·la de la columna.

3. Col·loqueu el cursor a la darrera cel·la de la columna i feu clic a la icona Suma de la barra Taula.
    Es mostrarà la Barra de fórmules amb l'entrada "=suma".

4. Feu clic a la primera cel·la de la sèrie que vulgueu sumar, arrossegueu el cursor fins a la darrera cel·la i deixeu anar el ratolí.
    El LibreOffice inserirà una fórmula per calcular la suma dels valors de la columna actual.

5. Premeu Retorn, o feu clic a Aplica a la barra Fórmula.
    La suma dels valors de la columna actual s'introduirà a la cel·la.

Si introduïu un nou valor en qualsevol posició de la columna, la suma s'actualitzarà quan feu clic a la darrera cel·la de la columna.

De manera similar, també podeu calcular ràpidament la suma d'una fila de nombres.