Vores definides per l'usuari en documents de text

Podeu aplicar diferents tipus de vora a les cel路les seleccionades en una taula del Writer o en una taula sencera. Altres objectes inclosos en els documents de text tamb茅 poden tindre vores definides per l'usuari; per exemple, podeu assignar vores als estils de p脿gina, als marcs i a imatges i diagrames inserits.

1. Seleccioneu una cel路la o un bloc de cel路les en una taula del Writer.

2. Trieu Taula 鈻 Propietats.

3. En el di脿leg, feu clic a la pestanya Vores.

4. Trieu les opcions de vora que vulgueu aplicar i feu clic a D'acord.

Podeu utilitzar les opcions de l'脿rea Arranjament de l铆nies per aplicar estils de vora m煤ltiples.

Selecci贸 de cel路les

Segons les cel路les seleccionades, l'脿rea tindr脿 un aspecte diferent.

Selecci贸

脌rea d'arranjament de l铆nies

Una cel路la seleccionada en una taula que disposi de m茅s d'una cel路la, o el cursor en una taula que no tinga cap cel路la seleccionada

vora d'una sola cel路la

Una taula d'una sola cel路la en qu猫 la cel路la est脿 seleccionada

vora d'una sola cel路la seleccionada

Cel路les d'una columna seleccionada

vora seleccionada per a la columna

Cel路les d'una fila seleccionada

vora seleccionada de la fila

Una taula sencera de 2x2 o m茅s cel路les seleccionada

vora seleccionada del bloc

Configuraci贸 per defecte

Feu clic a una de les icones Per defecte per definir o tornar a definir vores m煤ltiples.

Exemples

Seleccioneu un bloc d'unes 8鈥椻8 cel路les i, a continuaci贸, trieu la pestanya Taula 鈻 Propietats 鈻 Vores.

icones per defecte per a les vores

Proveu la resta d'icones per comprovar les l铆nies que defineixen o suprimeixen.

Par脿metres definits per l'usuari

Podeu fer clic a l'脿rea Definit per l'usuari per definir o suprimir l铆nies individuals. La previsualitzaci贸 mostra les l铆nies en tres estats diferents.

Feu clic repetidament a un extrem o una cantonada per commutar els tres estats possibles.

Tipus de l铆nia

Imatge

Significat

Una l铆nia negra

l铆nia s貌lida per a la vora

Una l铆nia negra defineix la l铆nia corresponent de les cel路les seleccionades. La l铆nia tindr脿 un aspecte puntejat si trieu l'estil de l铆nia de 0,05 pt. Si seleccioneu un estil de l铆nia doble, es mostraran l铆nies dobles.

Una l铆nia grisa

l铆nia grisa per a la vora

Es mostra una l铆nia grisa quan la l铆nia corresponent de les cel路les seleccionades no es canviar脿. No es definir脿 ni se suprimir脿 cap l铆nia en esta posici贸.

Una l铆nia blanca

l铆nia blanca per a la vora

Es mostra una l铆nia blanca quan la l铆nia corresponent de les cel路les seleccionades s'ha de suprimir.

Exemples

1. Seleccioneu una cel路la d'una taula del Writer i trieu Taula 鈻 Propietats 鈻 Vores.

2. Seleccioneu un estil de l铆nia gruixuda.

3. Per definir una vora inferior, feu clic a l'extrem inferior repetidament fins que es mostre una l铆nia gruixuda.

definici贸 d'una vora inferior gruixuda

note

Totes les cel路les de les taules del Writer tenen com a m铆nim una l铆nia esquerra i una l铆nia inferior. Per defecte, la majoria de cel路les del per铆metre de la taula tenen m茅s l铆nies aplicades.

warning

Totes les l铆nies que es mostren en color blanc a la previsualitzaci贸 se suprimiran de la cel路la.

Definici贸 de vores per a car脿cters

Definici贸 de vores per a p脿gines

Definici贸 de vores de par脿grafs