Funcions del LibreOffice Math

Esta secció conté una visió general d'algunes de les funcions i capacitats importants que ofereix el LibreOffice Math.

El LibreOffice Math proporciona molts operadors, funcions i auxiliars de format per ajudar-vos a crear fórmules. S'enumeren a la finestra de selecció, on podeu fer clic a l'objecte que necessiteu per inserir-lo al document. L'Ajuda conté una llista de referència exhaustiva i moltes mostres.

Creació d'una fórmula

Igual que amb els diagrames i les imatges, les fórmules es creen com a objectes dins d'un document. La inserció d'una fórmula dins d'un document inicia automàticament el LibreOffice Math. Podeu crear, editar i formatar la fórmula mitjançant una gran varietat de funcions i de símbols predefinits.

Introducció d'una fórmula directament

Si coneixeu el llenguatge del LibreOffice Math també podeu escriure la fórmula directament al document. Per exemple, escriviu esta fórmula en un document de text: "a sup 2 + b sup 2 = c sup 2". Seleccioneu este text i trieu Insereix - Objecte - Fórmula. El text es convertirà en una fórmula formatada.

Icona de nota

Les fórmules no es poden calcular al LibreOffice Math perquè és un editor de fórmules (per escriure i mostrar fórmules) i no pas un programa de càlcul. Utilitzeu els fulls de càlcul per calcular fórmules o, si voleu fer càlculs senzills, empreu la funció de càlcul del document de text.


Creació d'una fórmula a la finestra d'ordes

Utilitzeu la finestra d'instruccions del LibreOffice Math per introduir i editar f√≥rmules. Mentre introdu√Įu instruccions a la pantalla d'ordes, podeu visualitzar els resultats al document. Per tindre una visi√≥ general mentre creeu f√≥rmules llargues i complicades, feu servir el cursor de f√≥rmules de la barra d'eines. Quan s'activa esta funci√≥, la posici√≥ del cursor a la finestra d'ordes tamb√© es mostra a la finestra de text.

Símbols individuals

Podeu crear símbols i importar caràcters d'altres tipus de lletra. Podeu afegir símbols nous al catàleg bàsic de símbols del LibreOffice Math o crear els vostres catàlegs especials. També hi ha disponibles molts caràcters especials.

Fórmules en context

Per a facilitar el treball amb f√≥rmules, utilitzeu els men√ļs contextuals, que s'obren amb el bot√≥ dret del ratol√≠. Aix√≤ √©s especialment √ļtil a la finestra Ordes. Este men√ļ contextual cont√© totes les ordes que hi ha a Elements, aix√≠ com operadors (entre altres), que es poden inserir a la f√≥rmula amb un clic del ratol√≠ sense haver-los de teclejar a la finestra Ordes.

Please support us!