Regles

Podeu utilitzar els regles vertical i horitzontal situats a les vores esquerra i superior de l'espai de treball del LibreOffice Impress per ajudar-vos a crear la diapositiva. Les seccions dels regles que cobreixen l'àrea de la diapositiva són blanques.

Icona de consell

Quan seleccioneu un objecte, se'n visualitzaran les dimensions en els regles en forma de línies grises dobles. Per redimensionar l'objecte amb precisió, arrossegueu una de les línies dobles a una nova posició del regle.

Quan seleccioneu un objecte de text en una diapositiva, els sagnats i les tabulacions es visualitzaran al regle horitzontal. Per canviar la configuració del sagnat o de la tabulació per a l'objecte de text, arrossegueu una marca de sagnat o de tabulació a una nova posició del regle.

També podeu arrossegar una línia de captura des d'un regle per ajudar-vos a alinear objectes a la diapositiva. Per inserir una línia de captura mitjançant un regle, arrossegueu l'extrem d'un regle cap a la diapositiva.

Per mostrar o amagar els regles, trieu Visualització - Regle.

Per indicar les unitats de mesura del regle, feu doble clic sobre el regle i, tot seguit, trieu una unitat nova de la llista.

Per canviar l'origen (punt 0) dels regles, arrossegueu la intersecció dels dos regles del cantó superior esquerre dins l'espai de treball. Apareixeran les guies vertical i horitzontal. Continueu arrossegant fins que aconseguiu posicionar les guies vertical i horitzontal on voleu situar el nou origen i, a continuació, deixeu anar. Per reinicialitzar els orígens dels regles als valors per defecte, feu doble clic a la intersecció.

Per canviar els marges de la diapositiva, arrossegueu la vora de les àrees blanques dels regles.