Inclusi贸 de fulls de c脿lcul a les diapositives

Podeu aplicar diferents m猫todes per inserir cel路les d'un full de c脿lcul a les diapositives de l'Impress o a les p脿gines del Draw:

1. Per inserir una taula nativa, introdu茂u les dades a les cel路les i apliqueu una formataci贸 atractiva utilitzant la secci贸 Disseny de taula de la subfinestra Tasques.

2. Per inserir una taula nova com a objecte OLE o b茅 inserir un fitxer que ja existisca com a objecte OLE, podeu indicar que l'enlla莽 a un fitxer siga un enlla莽 simultani a les 煤ltimes dades guardades en un fitxer de full de c脿lcul.

Inserci贸 d'una taula nativa

1. Aneu a la diapositiva de l'Impress o a la p脿gina del Draw on voleu inserir la taula.

2. Trieu Insereix - Taula o utilitzeu la icona Taula de la barra d'eines Est脿ndard per inserir una taula.

3. Feu doble clic a la taula i introdu茂u o enganxeu les dades a les cel路les.

4. Seleccioneu part del contingut d'una cel路la i obriu el men煤 contextual amb el bot贸 secundari del ratol铆. Trieu les ordes per canviar el contingut de la cel路la, com ara la mida de la lletra i l'interlineat.

5. Feu clic amb el bot贸 secundari del ratol铆 sobre la vora de la taula per obrir-ne el men煤 contextual. Utilitzeu el men煤 contextual per introduir un nom i una descripci贸 de la taula o per distribuir les files o les columnes uniformement, entre altres ordes.

6. Seleccioneu unes quantes cel路les i feu clic amb el bot贸 secundari per obrir un men煤 contextual, des del qual podeu inserir o suprimir files i columnes, entre altres ordes.

Per seleccionar una 脿rea rectangular de cel路les, apunteu a la cel路la que ser脿 una de les cantonades del rectangle, manteniu premut el bot贸 del ratol铆 i arrossegueu-lo fins la cantonada oposada del rectangle, llavors deixeu anar el bot贸 del ratol铆.

Per seleccionar una cel路la, apunteu a esta cel路la, manteniu premut el bot贸 del ratol铆 i arrossegueu-lo fins la cel路la seg眉ent i cap arrere, llavors deixeu anar el bot贸 del ratol铆.

Inserci贸 d'un full de c脿lcul nou com a objecte OLE

Podeu afegir un full de c脿lcul en blanc del LibreOffice Calc en una diapositiva com a objecte OLE.

1. Aneu a la diapositiva on voleu inserir el full de c脿lcul.

2. Trieu Insereix 鈻 Objecte OLE 鈻 Objecte OLE. Feu clic a Crea i seleccioneu el full de c脿lcul del LibreOffice. Feu clic a D'acord. Feu clic al full per a introduir-hi les vostres dades.

3. Feu clic a l'exterior del full de c脿lcul per visualitzar la diapositiva.

Per redimensionar el full de c脿lcul sense redimensionar la mida de les cel路les, feu doble clic sobre el full i despr茅s arrossegueu-ne una ansa lateral. Per redimensionar les cel路les del full, feu clic sobre el full de c脿lcul i despr茅s arrossegueu-ne una ansa lateral.

Inserci贸 d'un full de c脿lcul des d'un fitxer

Quan inseriu un full de c脿lcul existent en una diapositiva, els canvis que es fan al fitxer del full de c脿lcul original no s'actualitzen a la diapositiva. No obstant aix貌, podeu fer els canvis al full de c脿lcul directament des de la diapositiva.

1. Aneu a la diapositiva on voleu inserir el full de c脿lcul.

2. Trieu Insereix 鈻 Objecte OLE 鈻 Objecte OLE.

3. Seleccioneu Crea'n un a partir d'un fitxer i despr茅s feu clic a Busca.

4. Cerqueu el fitxer que voleu inserir i feu clic a D'acord.

Habiliteu la casella de selecci贸 Enlla莽 a fitxer per inserir el fitxer com a enlla莽 simultani.

note

S'inserir脿 tot el full de c脿lcul a la diapositiva. Si voleu canviar el full que es mostra, feu-hi doble clic i seleccioneu-ne un de diferent.