Animating Objects in Presentation Slides

Podeu aplicar efectes d'animació predefinits als objectes de la diapositiva.

Per aplicar un efecte d'animació a un objecte:

1. En una diapositiva que tinga activada la vista Normal, seleccioneu l'objecte que voleu animar.

2. Choose Format - Animation, to open the Custom Animation pane in the Sidebar. Click on Add (+) button, and then select an animation effect.

3. En el diàleg Animació personalitzada, feu clic a una pestanya per triar una categoria d'efectes. Feu clic a un efecte i després a D'acord.

Per previsualitzar l'animació, feu clic al botó Reprodueix.

note

On Slide Pane an icon appears next to the preview of those slides, which have one or more objects with custom animation. When you present the slide show with the Presenter Console, icon indicates that the next slide has custom animation.

Per aplicar i editar un efecte d'un camí de moviment:

Es pot animar un objecte perquè es mogui al llarg d'un camí de moviment. Podeu utilitzar camins de moviment predefinits o els vostres propis camins.

Si seleccioneu "Corba", "Polígon", o "Línia de forma lliure", es tancarà el diàleg i podreu dibuixar el vostre propi camí. Si es finalitza el dibuix i no es cancel·la, el camí creat s'eliminarà del document i s'inserirà com a efecte del camí de moviment.

Edició de camins de moviment

Si la subfinestra Animació personalitzada és visible, els camins de moviment per a tots els efectes de la diapositiva actual es dibuixen com una superposició transparent a la diapositiva. Tots els camins són sempre visibles, per tant, és possible crear fàcilment animacions amb camins consecutius.

Es pot seleccionar un camí de moviment fent-hi clic. Un camí seleccionat admet anses, i es pot moure i redimensionar com una forma. Si feu doble clic a un camí s'iniciarà el mode d'edició de punts. El mode d'edició de punts també es pot iniciar des del menú Edita ▸ Punts o bé prement F8.

Per eliminar un efecte d'animació d'un objecte:

1. En una diapositiva que tinga activada la vista Normal, seleccioneu l'objecte l'efecte del qual voleu eliminar.

2. Trieu Presentació de diapositives - Animació personalitzada.

3. Feu clic a Suprimeix.