Fletxes

Obriu la barra d'eines Fletxes, des d'on podreu afegir línies rectes, línies amb fletxes i línies de dimensió a la diapositiva o a la pàgina actual.

tip

Si ho voleu, podeu afegir una fletxa després de dibuixar una línia triant Format - Línia i, a continuació, seleccionant un estil de fletxa en el quadre Estil.


Line

Dibuixa una línia recta a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line

Línia

La línia acaba amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line Ends with Arrow

La línia acaba amb una fletxa

Línia amb fletxa/cercle

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un cercle a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrow/Circle

Línia amb fletxa/cercle

Línia amb fletxa/quadrat

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un quadrat a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrow/Square

Línia amb fletxa/quadrat

L√≠nia (45¬į)

Dibuixa una línia recta restringida per angles de 45 graus.

Icon Line (45¬į)

L√≠nia (45¬į)

La línia comença amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line Starts with Arrow

La línia comença amb una fletxa

Línia amb cercle/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un cercle i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Circle/Arrow

Línia amb cercle/fletxa

Línia amb quadrat/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un quadrat i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Square/Arrow

Línia amb quadrat/fletxa

Línia de dimensió

Dibuixa una línia que mostra la longitud de la dimensió envoltada per guies. Les línies de dimensió es calculen automàticament i mostren les dimensions lineals. Per dibuixar una línia de dimensió, obriu la barra d'eines Fletxes i feu clic a la icona Línia de dimensió. Moveu la busca fins a la posició on vulgueu que comence la línia i arrossegueu per dibuixar-la. Deixeu anar quan hàgeu acabat.

tip

Si voleu que la línia de dimensió tinga la mateixa longitud que el costat d'un objecte proper, manteniu premuda la tecla mentre arrossegueu. Per restringir la línia de dimensió a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.


En el LibreOffice Draw, una línia de dimensió sempre s'insereix en la capa anomenada Línies de dimensió. Si establiu aquesta capa com a invisible, no veureu cap línia de dimensió al dibuix.

Icon Dimension Line

Línia de dimensió

Línia amb fletxes

Dibuixa una línia recta amb fletxes als dos extrems a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrows

Línia amb fletxes

Ens cal la vostra ajuda!