Transformacions

Modifica la forma, l'orientaci贸 o l'emplenament dels objectes seleccionats.

Per accedir a esta orde...

Choose View - Toolbars - Transformations.


Gira

Gira o despla莽a els objectes 2D seleccionats al voltant d'un punt de gir. Arrossegueu l'ansa d'una cantonada de l'objecte en la direcci贸 en qu猫 el vulgueu girar. Per despla莽ar un objecte, arrossegueu una ansa del centre en la direcci贸 en qu猫 voleu despla莽ar-la.

Totes les diapositives tenen nom茅s un punt de gir. Feu doble clic en un objecte per moure el punt de gir al centre de l'objecte. Tamb茅 podeu arrossegar el punt de gir a una nova ubicaci贸 a la pantalla i, a continuaci贸, girar l'objecte.

note

Si seleccioneu un grup que incloga un objecte 3D, nom茅s es girar脿 l'objecte 3D. No podeu despla莽ar un objecte 3D per貌, en canvi, s铆 que podeu girar-lo en els eixos X i Y arrossegant les anses del centre.


Icon Rotate

Gira

Inverteix

Inverteix els objectes seleccionats al voltant d'una l铆nia d'inversi贸, que podeu arrossegar a qualsevol punt de la diapositiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte sobre la l铆nia d'inversi贸 per invertir els objectes. Per canviar l'orientaci贸 de la l铆nia d'inversi贸, arrossegueu un dels punts finals a una ubicaci贸 nova.

Icon Flip

Inverteix

En objecte de gir en 3D

Converteix els objectes 2D seleccionats en objectes 3D, fent-los girar al voltant d'una l铆nia de simetria.

Arrossegueu la l铆nia de simetria a una ubicaci贸 nova per canviar la forma de l'objecte convertit. Per canviar l'orientaci贸 de la l铆nia de simetria, arrossegueu-ne un punt final. Feu clic a l'objecte per convertir-lo en 3D.

Icon In 3D rotation object

En objecte de gir en 3D

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris i, a continuaci贸, afegint-hi perspectiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no 茅s un pol铆gon ni una corba de B茅zier, se vos sol路licitar脿 que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Set in circle

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Posa-ho al cercle (inclinaci贸)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no 茅s un pol铆gon ni una corba de B茅zier, se vos sol路licitar脿 que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Set to circle

Posa-ho al cercle (inclinaci贸)

Distorsiona

Vos permet arrossegar les anses de l'objecte seleccionat per canviar-ne la forma. Si l'objecte seleccionat no 茅s un pol铆gon ni una corba de B茅zier, se vos sol路licitar脿 que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Distort

Distorsiona

Transpar猫ncia

Aplica un degradat de transpar猫ncia a l'objecte seleccionat. La l铆nia de transpar猫ncia representa una escala de grisos, en qu猫 l'ansa negra correspon al 0% de transpar猫ncia i la blanca al 100%.

Drag the white handle to change the direction of the transparency gradient. Drag the black handle to change the length of the gradient. You can also drag and drop colors onto the handles from the Color Bar to change their grayscale values.

note

To display the Color Bar, choose View - Color Bar.


Icon Transparency

Transpar猫ncia

Degradat

Modifies the gradient fill of the selected object. This command is only available if you applied a gradient to the selected object in Format - Area. Drag the handles of the gradient line to change the direction of the gradient or the length of the gradient. You can also drag and drop colors onto the handles from the Color Bar to change the color of the gradient endpoints.

note

To display the Color Bar, choose View - Color Bar.


Icon Gradient

Degradat

Ens cal la vostra ajuda!