Disposició complexa de text

Defineix les opcions per a documents amb disposicions complexes de text.

Per accedir a esta orde...

Choose - Languages and Locales - General - Complex Text Layout.

Imatge del diàleg d'opcions CTL

Llengües que utilitzen la disposició complexa de text

Comprovació de la seqüència

En llengües com el tailandés, les regles especifiquen que determinats caràcters no estan permesos al costat d'altres caràcters. Si la comprovació d'entrada de seqüència (SIC) està habilitada, el LibreOffice no permetrà les combinacions de caràcters prohibides per alguna regla lingüística.

Utilitza la comprovació de la seqüència

Activa la comprovació de la seqüència d'entrada per a llengües com el tailandés.

Restringit

Evita l'ús i la impressió de combinacions de caràcters no vàlides.

Control del cursor

Seleccioneu el tipus de moviment del cursor de text i de la selecció de text per a text mixt (direcció de text de dreta a esquerra barrejat amb direcció d'esquerra a dreta).

Lògic

Si premeu la tecla de fletxa dreta el cursor de text es mou cap al final del text actual. Si premeu la tecla de fletxa esquerra el cursor de text es mou cap al principi del text actual.

Visual

Si premeu la tecla de fletxa dreta el cursor de text es mou cap a la dreta. Si premeu la tecla de fletxa esquerra el cursor de text es mou cap a l'esquerra.

Opcions generals

Numerals (només en text)

Selecciona el tipus de numerals que s'utilitzen en textos, textos d'objectes, camps i controls per a tots els mòduls del LibreOffice. L'únic element no afectat és el contingut de les cel·les del LibreOffice Calc.

Este paràmetre no es guarda al document, sinó a la configuració del LibreOffice.