General

A la secció General podeu seleccionar els paràmetres per defecte per a guardar documents, i també els formats de fitxer per defecte.

Per accedir a esta orde...

Trieu ▸ Carrega/guarda ▸ General.


Imatge del diàleg d'opcions de guardar

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Carrega

Carrega els paràmetres específics de l'usuari amb el document

Carrega els paràmetres específics de l'usuari guardats en un document amb el document.

Si Carrega els paràmetres específics de l'usuari amb el document no està seleccionat, s'aplicaran els següents paràmetres específics de l'usuari:

Els paràmetres següents sempre es carreguen amb un document, estiga o no activada esta opció:

Carrega els paràmetres de la impressora amb el document

Si aquesta opció està habilitada, els paràmetres de la impressora es carregaran amb el document. Això pot provocar que un document s'imprimisca en una impressora llunyana si no canvieu la impressora manualment al diàleg Imprimeix. Si l'opció està inhabilitada, s'utilitzarà la impressora estàndard per a imprimir aquest document. Els paràmetres actuals de la impressora s'emmagatzemaran amb el document, estiga o no seleccionada aquesta opció.

Load view position with the document even if it was saved by a different user

Loads the view position settings saved in a document with the document even if it was saved by a different user.

If Load view position with the document even if it was saved by a different user is not selected, the view position will only be loaded with a document if the author metadata in the document matches the first and last name in - LibreOffice - User Data. Note that the author will only be saved with a document if the setting Apply user data in File - Properties - General is enabled.

Guarda

Desament automàtic de documents

Edita les propietats del document abans de guardar-lo

Especifica que el diàleg Propietats apareixerà cada vegada que seleccioneu l'orde Anomena i guarda.

Fes sempre una còpia de seguretat

Guarda la versió anterior d'un document com a còpia de seguretat sempre que guardeu un document. Cada vegada que el LibreOffice crea una còpia de seguretat, la còpia de seguretat anterior es reemplaça. La còpia de seguretat té l'extensió .BAK.

Per canviar la ubicació de la còpia de seguretat, seleccioneu - LibreOffice- Camins i, a continuació, introduïu un camí nou per al fitxer de còpia de seguretat.

Guarda la informació de restabliment automàtic cada

Especifica que el LibreOffice guarda la informació necessària per restaurar tots els documents oberts en cas de fallada. Podeu especificar en quin interval de temps es guarda esta informació.

Minuts

Especifica l'interval de temps en minuts per a l'opció de recuperació automàtica.

Guarda també automàticament el document

Especifica que el LibreOffice guarda tots els documents oberts en guardar la informació de recuperació automàtica. Utilitza el mateix interval de temps que la recuperació automàtica.

Save URLs relative to file system

This option allows you to select the default for relative addressing of URLs in the file system and on the Internet. Relative addressing is only possible if the source document and the referenced document are both on the same drive.

Una adreça relativa sempre comença al directori en el qual es troba el document actual. En canvi, l'adreçament absolut sempre comença des d'un directori arrel. A la taula següent es demostra la diferència de sintaxi entre les referències relatives i absolutes:

Exemples

Sistema de fitxers

Internet

relatiu

../imatges/img.jpg

../imatges/img.jpg

absolut

file:///c:/faena/imatges/img.jpg

https://elmeuservidor.com/faena/imatges/img.jpg


warning

L'indicador d'ajuda sempre mostra un camí absolut. No obstant això, si un document es guarda en format HTML, el LibreOffice entrarà un camí relatiu si s'activa la casella de selecció adequada.


GA Selecciona aquesta casella per a desant els URL al sistema de fitxers.

Guarda els URL relatius a Internet

Selecciona aquesta casella per a desant els URL a Internet.

Format de fitxer per defecte i paràmetres ODF

Versió de format ODF

El LibreOffice 7.0 admet el OpenDocument version 1.3. Les versions anteriors del LibreOffice admeten el format de fitxer ODF 1.2. Els formats de fitxer anteriors no poden emmagatzemar totes les funcionalitats noves del programari nou.

OpenOffice.org 3 i StarOffice 9 van introduir noves característiques que s'han de guardar utilitzant el format OpenDocument version 1.2. Les versions anteriors d'OpenOffice.org 2 i StarOffice 8 admeten els formats de fitxer ODF 1.0/1.1. Aquests formats de fitxer anteriors no poden emmagatzemar totes les característiques noves del programari nou.

Current LibreOffice versions can open documents in ODF formats 1.0/1.1, 1.2, and 1.3.

When you save a document, you can select whether to save the document in the format ODF 1.3, ODF 1.3 Extended, ODF 1.2, ODF 1.2 Extended, ODF 1.2 Extended (compatibility mode), or in the prior format ODF 1.0/1.1.

note

Currently, the ODF 1.2 (Extended) or newer formats enable files of Draw and Impress to contain comments. Those comments can be inserted by Insert - Comment in the latest software version. The comments get lost when loading files into prior software versions that were saved by the latest software version.


Algunes empreses o organitzacions poden requerir documents ODF en format ODF 1.0/1.1 o ODF 1.2. Podeu seleccionar aquest format per guardar-lo al quadre de llista. Aquests formats més antics no poden emmagatzemar totes les funcions noves de manera que es recomana el nou format ODF 1.3 (Extended) quan siga possible.

The ODF 1.2 Extended (compatibility mode) is a more backward-compatible ODF 1.2 extended mode. It uses features that are deprecated in ODF 1.2 and/or it is 'bug-compatible' to older OpenOffice.org versions. It may be useful if you need to interchange ODF documents with users who use pre-ODF 1.2 or ODF 1.2-only legacy applications.

Avisa quan no es guarde en ODF o en el format per defecte

Podeu seleccionar rebre un missatge d'avís quan guardeu un document en un format que no siga d'OpenDocument o que no hàgeu definit com a format per defecte a Carrega/Guarda - General del quadre de diàleg Opcions.

Podeu seleccionar quin format de fitxer s'aplicarà per defecte en guardar documents de diferents tipus. Si per exemple sempre intercanvieu els vostres documents amb altres persones que utilitzen el Microsoft Office, ací podeu especificar que el LibreOffice utilitze només els formats de fitxer del Microsoft Office com a paràmetre per defecte.

Tipus de document

Especifica el tipus de document per al qual voleu definir el format de fitxer per defecte.

Sempre guarda com a

Especifica com els documents del tipus seleccionat a l'esquerra sempre es guardaran com a este tipus de fitxer. Podeu seleccionar un altre tipus de fitxer per al document actual al diàleg Anomena i guarda.

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Ens cal la vostra ajuda!