Dades de l'usuari

Utilitzeu aquesta pestanya per a introduir o editar dades de l'usuari. És possible que l'usuari o l'administrador de sistemes ja haja introduït alguna d'aquestes dades durant la instal·lació del LibreOffice.

Per accedir a esta orde...

Trieu ▸ LibreOffice ▸ Dades de l'usuari.

Les dades de l'usuari s'utilitzen a les plantilles i els auxiliars del LibreOffice. Per exemple, els camps de dades «Nom» i «Cognoms» s'utilitzen per inserir automàticament el vostre nom com a autor d'un document nou. Ho podeu veure a Fitxer ▸ Propietats.

Algunes dades de l'usuari s'inclouen automàticament en un diccionari intern perquè el verificador ortogràfic les reconegui. Si es produeixen errors d'escriptura, el programa pot utilitzar estes dades per suggerir reemplaçaments. Tingueu en compte que els canvis que realitzeu en estes dades s'aplicaran després de reiniciar el LibreOffice.

Les dades d'usuari també s'utilitzen en les funcions de comentaris i de seguiment de canvis per a identificar els autors dels comentaris o de les edicions i per a marcar la darrera posició d'edició del document, de manera que, quan l'autor torne a obrir el document, es mostre aquesta posició.

Posició del cursor

En general, tots els documents s'obren amb el cursor al principi del document.

One exception appears when the author of a Writer text document saves and reopens a document: The cursor will be at the same position where it has been when the document was saved. This only works when the name of the author was entered in - LibreOffice - User Data.

Adreça

Utilitzeu el camp Adreça per introduir i editar les vostres dades personals d'usuari.

Empresa

Escriviu el nom de l'empresa en aquest camp.

Nom

Escriviu el vostre nom.

Cognoms

Escriviu els vostres cognoms.

Inicials

Escriviu les vostres inicials.

Carrer

Escriviu el nom del vostre carrer en aquest camp.

Codi postal

Escriviu el vostre codi postal en aquest camp.

Població

Escriviu la ciutat on viviu.

Estat

Type your country.

País/Regió

Type your state.

Títol

Escriviu el vostre tractament en aquest camp.

Càrrec

Escriviu el càrrec que exerciu en l'empresa en aquest camp.

Tel. (particular)

Escriviu el vostre número de telèfon particular en aquest camp.

Tel. (faena)

Escriviu el vostre número de telèfon de la faena en aquest camp.

Fax

Escriviu el vostre número de fax en aquest camp.

Email

Escriviu la vostra adreça electrònica. Per exemple, el.meu.nom@el.meu.proveidor.cat

Xifratge

Establiu la clau preferida per al xifratge OpenPGP i la signatura digital. Aquesta clau preferida serà preseleccionada en el diàleg de selecció de claus cada vegada que signeu o xifreu un document, de manera que no hàgeu de seleccionar-la si l'utilitzeu amb freqüència per a signar.

Clau de signatura OpenPGP

Seleccioneu la vostra clau OpenPGP per a signar documents ODF des de la llista desplegable.

Clau de xifratge OpenPGP

Seleccioneu la vostra clau OpenPGP per a xifrar documents ODF des de la llista desplegable.

En xifrar documents, sempre xifra per a un mateix

Activeu aquesta casella per a xifrar el fitxer també amb la vostra clau pública, per tal que pugueu obrir el document amb la vostra clau privada.

warning

Conserveu aquesta opció seleccionada; altrament, no sereu capaç de desxifrar els documents que hàgeu xifrat per a altres persones.