Creaci贸 de filtres XML

Creaci贸 d'un filtre XML per al LibreOffice

Quan creeu un filtre XML per al LibreOffice, heu de dissenyar un full d'estil XSLT que permet convertir els formats de fitxers XML d'OpenDocument en els dos sentits.

Icona de consell

Per a obtindre m茅s informaci贸 quant al format XML d'OpenDocument, visiteu www.openoffice.org/xml (en angl茅s).

Si voleu, podeu incloure una plantilla amb el filtre per aplicar estils del LibreOffice al document XML que importeu.

Creaci贸 d'un filtre XML

1. Creeu un full d'estil de conversi贸 XSLT que assigni els elements del format XML extern als elements del format de fitxer XML d'OpenDocument, i a l'inrev茅s.

2. Creeu una plantilla d'estils del LibreOffice que s'assignaran als elements en el format XML extern quan importeu un fitxer en este format al LibreOffice.

3. Al LibreOffice Writer, creeu un document de text i trieu Eines - Par脿metres del filtre XML.

4. Feu clic a Nou.

5. En el di脿leg Filtre XML, feu clic a la pestanya General i definiu-hi les propietats del filtre.

1. A la pestanya Transformaci贸, definiu les propietats de transformaci贸 del filtre.

1. Feu clic a D'acord.

Verificaci贸 d'un filtre XML

Podeu fer proves b脿siques a un filtre XML personalitzat al LibreOffice.

Icona de nota

Estes proves no modifiquen el document.

1. Creeu o obriu un document de text.

2. Trieu Eines - Par脿metres del filtre XML.

3. A la llista de filtres, seleccioneu el filtre que voleu provar i, tot seguit, feu clic a Verifica els XSLT.

4. Per a verificar un filtre d'exportaci贸, feu una de les operacions seg眉ents a l'脿rea Exporta del di脿leg:

1. Per a verificar un filtre d'importaci贸, feu clic a Navega a l'脿rea Importa del di脿leg, seleccioneu un document i feu clic a Obri.