Assignaci贸 de scripts al LibreOffice

Podeu assignar scripts personalitzats (macros) als elements de men煤, a les icones, als controls de di脿leg i als esdeveniments del LibreOffice.

El LibreOffice admet internament els llenguatges script seg眉ents:

1. LibreOffice Basic

2. JavaScript

3. BeanShell

4. Python

Addicionalment, els desenvolupadors poden utilitzar llenguatges de programaci贸 d'alt nivell, com ara el llenguatge Java, per a controlar el LibreOffice externament. Trobareu la documentaci贸 de l'API en l铆nia a api.libreoffice.org.

Per assignar un script a una entrada de men煤 nova

1. Trieu Eines - Personalitza i feu clic a la pestanya Men煤s.

2. Feu clic a Afig.

3. Al quadre de llista Categoria, desplaceu la llista cap avall i obriu l'entrada 芦Macros de l'aplicaci贸禄.

4. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareix una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Ordes. Seleccioneu una funci贸.

7. Feu clic a Afig per crear una assignaci贸 de men煤. L'entrada de men煤 nova apareix al quadre de llista Entrades.

Per assignar un script a una combinaci贸 de tecles

1. Trieu Eines - Personalitza - Teclat.

2. Al quadre de llista Categoria, desplaceu la llista cap avall i obriu l'entrada 芦Macros de l'aplicaci贸禄.

3. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

4. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

5. Apareixer脿 una llista de les funcions d'script al quadre de llista Ordes. Seleccioneu una funci贸.

6. Feu clic al bot贸 d'opci贸 del LibreOffice o del Writer (o de qualsevol aplicaci贸 que estiga oberta).

Si seleccioneu el bot贸 d'opci贸, es defineix l'abast de la combinaci贸 de tecles noves perqu猫 s'apliqui a tots els documents del LibreOffice o nom茅s als documents del m貌dul actual.

7. Select a key combination from the Shortcut keys list box and click Assign.

Per assignar un script a un esdeveniment

1. Trieu Eines - Personalitza - Esdeveniments.

2. Feu clic al bot贸 Macro.

3. In the Library list box, scroll down and open the "Application Macros" entry.

4. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareixer脿 una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Acci贸 assignada. Seleccioneu una funci贸.

7. Seleccioneu per guardar al LibreOffice o al document actual.

Aix貌 defineix l'abast de l'assignaci贸 de l'esdeveniment nou perqu猫 s'apliqui a tots els documents del LibreOffice o nom茅s als documents del m貌dul actual.

8. Seleccioneu un esdeveniment de la llista i feu clic a D'acord.

Per assignar un script a un esdeveniment per a un objecte incrustat

1. Seleccioneu l'objecte incrustat al document, per exemple, un diagrama.

2. Trieu Format 鈻 Marc i objecte 鈻 Propietats 鈻 Macro.

3. Al quadre de llista Macros, obriu l'entrada Scripts del LibreOffice.

4. Es mostren les entrades dels recursos compartits (scripts que es troben al directori compartit de la instal路laci贸 del LibreOffice ), de l'usuari (scripts que s贸n al directori de l'usuari) i del document actual. Obriu-ne una per visualitzar els llenguatges script admesos.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareixer脿 una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Macros existents a. Seleccioneu una funci贸.

7. Seleccioneu un esdeveniment de la llista i feu clic a D'acord.

Per assignar un script a un enlla莽

1. Poseu el cursor a dins de l'enlla莽.

2. Trieu Insereix - Enlla莽.

3. Feu clic al bot贸 Esdeveniments.

4. Seleccioneu i assigneu tal com s'ha explicat.

Per assignar un script a un gr脿fic

1. Seleccioneu el gr脿fic al document.

2. Trieu Format 鈻 Imatge 鈻 Propietats 鈻 Macro.

3. Seleccioneu i assigneu tal com s'ha explicat.

Per assignar un script a un control de formulari

1. Inseriu un control de formulari, per exemple un bot贸: obriu la barra d'eines Controls de formulari, feu clic a la icona Bot贸 per pr茅mer i arrossegueu per obrir un bot贸 al document.

2. Amb el control de formulari seleccionat, feu clic a Control a la barra d'eines Controls de formulari.

3. Feu clic a la pestanya Esdeveniments del di脿leg de propietats.

4. Feu clic a un dels botons ... per obrir un di脿leg on podeu assignar un script a l'esdeveniment seleccionat.

Per assignar un script a un control al di脿leg del LibreOffice Basic

1. Obriu l'editor de di脿legs del LibreOffice Basic i creeu un di脿leg que continga un control.

2. Feu clic amb el bot贸 dret del ratol铆 al control i trieu Propietats.

3. Feu clic a la pestanya Esdeveniments del di脿leg de propietats.

4. Feu clic a un dels botons ... per obrir un di脿leg on podeu assignar un script a l'esdeveniment seleccionat.