Assignació de scripts al LibreOffice

Podeu assignar scripts personalitzats (macros) als elements de menú, a les icones, als controls de diàleg i als esdeveniments del LibreOffice.

El LibreOffice admet internament els llenguatges script següents:

1. LibreOffice Basic

2. JavaScript

3. BeanShell

4. Python

Addicionalment, els desenvolupadors poden utilitzar llenguatges de programació d'alt nivell, com ara el llenguatge Java, per a controlar el LibreOffice externament. Trobareu la documentació de l'API en línia a api.libreoffice.org.

Per assignar un script a una entrada de menú nova

1. Trieu Eines - Personalitza i feu clic a la pestanya Menús.

2. Feu clic a Afig.

3. Al quadre de llista Categoria, desplaceu la llista cap avall i obriu l'entrada «Macros de l'aplicació».

4. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareix una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Ordes. Seleccioneu una funció.

7. Feu clic a Afig per crear una assignació de menú. L'entrada de menú nova apareix al quadre de llista Entrades.

Per assignar un script a una combinació de tecles

1. Trieu Eines - Personalitza - Teclat.

2. Al quadre de llista Categoria, desplaceu la llista cap avall i obriu l'entrada «Macros de l'aplicació».

3. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

4. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

5. Apareixerà una llista de les funcions d'script al quadre de llista Ordes. Seleccioneu una funció.

6. Feu clic al botó d'opció del LibreOffice o del Writer (o de qualsevol aplicació que estiga oberta).

Si seleccioneu el botó d'opció, es defineix l'abast de la combinació de tecles noves perquè s'apliqui a tots els documents del LibreOffice o només als documents del mòdul actual.

7. Select a key combination from the Shortcut keys list box and click Assign.

Per assignar un script a un esdeveniment

1. Trieu Eines - Personalitza - Esdeveniments.

2. Feu clic al botó Macro.

3. In the Library list box, scroll down and open the "Application Macros" entry.

4. You see entries for "Application Macros" (scripts in the share directory of your LibreOffice installation), "My Macros" (scripts in the user directory), and the current document. Open any one of them to see the supported scripting languages.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareixerà una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Acció assignada. Seleccioneu una funció.

7. Seleccioneu per guardar al LibreOffice o al document actual.

Això defineix l'abast de l'assignació de l'esdeveniment nou perquè s'apliqui a tots els documents del LibreOffice o només als documents del mòdul actual.

8. Seleccioneu un esdeveniment de la llista i feu clic a D'acord.

Per assignar un script a un esdeveniment per a un objecte incrustat

1. Seleccioneu l'objecte incrustat al document, per exemple, un diagrama.

2. Trieu Format ▸ Marc i objecte ▸ Propietats ▸ Macro.

3. Al quadre de llista Macros, obriu l'entrada Scripts del LibreOffice.

4. Es mostren les entrades dels recursos compartits (scripts que es troben al directori compartit de la instal·lació del LibreOffice ), de l'usuari (scripts que són al directori de l'usuari) i del document actual. Obriu-ne una per visualitzar els llenguatges script admesos.

5. Obriu una entrada de llenguatge script per visualitzar els scripts disponibles. Seleccioneu-ne un.

6. Apareixerà una llista de les funcions d'scripts al quadre de llista Macros existents a. Seleccioneu una funció.

7. Seleccioneu un esdeveniment de la llista i feu clic a D'acord.

Per assignar un script a un enllaç

1. Poseu el cursor a dins de l'enllaç.

2. Trieu Insereix - Enllaç.

3. Feu clic al botó Esdeveniments.

4. Seleccioneu i assigneu tal com s'ha explicat.

Per assignar un script a un gràfic

1. Seleccioneu el gràfic al document.

2. Trieu Format ▸ Imatge ▸ Propietats ▸ Macro.

3. Seleccioneu i assigneu tal com s'ha explicat.

Per assignar un script a un control de formulari

1. Inseriu un control de formulari, per exemple un botó: obriu la barra d'eines Controls de formulari, feu clic a la icona Botó per prémer i arrossegueu per obrir un botó al document.

2. Amb el control de formulari seleccionat, feu clic a Control a la barra d'eines Controls de formulari.

3. Feu clic a la pestanya Esdeveniments del diàleg de propietats.

4. Feu clic a un dels botons ... per obrir un diàleg on podeu assignar un script a l'esdeveniment seleccionat.

Per assignar un script a un control al diàleg del LibreOffice Basic

1. Obriu l'editor de diàlegs del LibreOffice Basic i creeu un diàleg que continga un control.

2. Feu clic amb el botó dret del ratolí al control i trieu Propietats.

3. Feu clic a la pestanya Esdeveniments del diàleg de propietats.

4. Feu clic a un dels botons ... per obrir un diàleg on podeu assignar un script a l'esdeveniment seleccionat.