Integraci贸 de components UNO nous

Els programadors poden escriure components UNO (Universal Network Objects, objectes de xarxa universals) i integrar-los al LibreOffice. Estos components nous es poden afegir als men煤s i a les barres d'eines del LibreOffice; s'anomenen Complements.

Alguns serveis i eines admeten la integraci贸 de components nous. Per obtindre-ne m茅s informaci贸, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en angl茅s). Els tres passos b脿sics s贸n els seg眉ents:

1. Registreu els components nous al LibreOffice. Podeu fer-ho amb l'eina unopkg, que trobareu a {installpath}programa.

2. Integreu els components nous com a serveis. Els serveis ProtocolHandler i JobDispatch vos hi ajudaran; per obtindre'n m茅s informaci贸, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en angl茅s).

3. Canvieu la interf铆cie d'usuari (men煤s o barres d'eines). Podeu fer-ho de manera gaireb茅 autom脿tica si escriviu un fitxer de text XML que descrigui els canvis. Per obtindre'n m茅s informaci贸, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en angl茅s).

Els complements amplien la funcionalitat del LibreOffice. No estan relacionats amb els que ofereixen funcions noves per al LibreOffice Calc.