Inserting, Editing, Saving Bitmaps Images

Inserci贸 de mapes de bits

Podeu inserir una imatge de mapa de bits als documents del LibreOffice Writer, el LibreOffice Calc, el LibreOffice Draw i el LibreOffice Impress.

1. Choose Insert - Image.

2. Seleccioneu el fitxer. Al quadre Tipus de fitxer podeu restringir la selecci贸 a determinats tipus de fitxers.

3. Feu clic a la casella Enlla莽 si voleu un enlla莽 al fitxer original.

Si la casella Enlla莽 est脿 activada, la imatge de mapa de bits es torna a carregar cada vegada que s'actualitza i es carrega el document. Es tornen a aplicar les modificacions que heu fet a la c貌pia local de la imatge del document i es mostra la imatge.

Si la casella Enlla莽 no est脿 activada, sempre treballareu amb la c貌pia que s'ha creat en el moment d'inserir el gr脿fic.

Per incrustar gr脿fics que s'havien inserit com a enlla莽os anteriorment, aneu a Edita 鈻 Enlla莽os i feu clic al bot贸 Trenca l'enlla莽.

4. Feu clic a Obri per inserir la imatge.

Edici贸 de mapes de bits

Icones de la barra Imatge

Si seleccioneu la imatge de mapa de bits, la barra Imatge ofereix les eines necess脿ries per editar-la. Nom茅s se n'edita una c貌pia local en el document, fins i tot encara que h脿geu inserit la imatge com a enlla莽.

note

L'aparen莽a de la barra Imatge varia lleugerament en funci贸 del m貌dul que utilitzeu.

A number of filters are located on the Image Filter toolbar, which you can open with the icon on the Image Bar.

No es modificar脿 la imatge original amb els filtres. Els filtres nom茅s s'apliquen a les imatges integrades en el document.

Alguns dels filtres obren un di脿leg, que podeu utilitzar per seleccionar, per exemple, la intensitat del filtre. La majoria de filtres es poden aplicar diverses vegades per augmentar l'efecte del filtre.

note

Al LibreOffice Draw i al LibreOffice Impress podeu afegir text i gr脿fics, seleccionar els objectes juntament amb el mapa de bits i exportar la selecci贸 com a imatge de mapa de bits nova.

El di脿leg Imatge

1. Feu clic amb el bot贸 dret del ratol铆 a la imatge i trieu Imatge del submen煤 per obrir un di脿leg de propietats.

2. Modifiqueu les propietats de la imatge seleccionada i feu clic a D'acord.

Guardar mapes de bits

Si voleu guardar en un format com ara GIF, JPEG o TIFF, heu de seleccionar la imatge de mapa de bits i exportar-la.

Per exportar un mapa de bits al Draw o l'Impress:

1. Seleccioneu la imatge de mapa de bits. Tamb茅 podeu seleccionar altres objectes, com ara text, perqu猫 s'exportin amb la imatge; per fer-ho, premeu la tecla Maj mentre seleccioneu o b茅 obriu un marc de selecci贸 al voltant dels objectes.

2. Trieu Fitxer 鈻 Exporta. S'obri el di脿leg d'exportaci贸.

L'orde Exporta escriu la imatge amb tots els efectes de filtre aplicats en un fitxer. L'orde Guarda com a imatge del men煤 contextual guarda la imatge sense cap efecte de filtre, si la imatge s'ha inserit com a imatge enlla莽ada. Una imatge incrustada sempre es guardar脿 o s'exportar脿 amb els filtres aplicats.

3. Al camp Format del fitxer, seleccioneu el format de fitxer que voleu, per exemple GIF o JPEG.

4. Si nom茅s voleu exportar els objectes seleccionats, activeu la casella Selecci贸.

Si la casella Selecci贸 no est脿 activada, s'exporta tota la p脿gina del document.

5. Introdu茂u un nom de fitxer i feu clic a Exporta.

Per a exportar un mapa de bits al Writer: feu clic amb el bot贸 dret del ratol铆 al mapa de bits i trieu Guarda les imatges. S'obrir脿 el di脿leg Exportaci贸 d'imatge. Introdu茂u un nom de fitxer i seleccioneu un tipus de fitxer.