Aplicació de signatures digitals

Obtenció d'un certificat

You can get a certificate from a certification authority. No matter if you choose a governmental institution or a private company it is common to be charged for this service, for example when they certify your identity. Few other authorities issue certificates free of costs, like the Open Source Project CAcert which is based on the well-known and reliable Web of Trust model and is of growing popularity.

Gestió de certificats

Signatura d'un document

  1. Trieu Fitxer ▸ Signatures digitals ▸ Signatures digitals.

  2. Un quadre amb un missatge vos aconsella que guardeu el document. Feu clic a per guardar el fitxer.

  3. Després de guardar-lo, veureu el diàleg Signatures digitals. Feu clic a Afig per a afegir una clau pública al document.

  4. Al diàleg Seleccioneu un certificat, seleccioneu el vostre certificat i feu clic a D'acord.

  5. Veureu de nou el diàleg Signatures digitals, on podreu afegir més certificats si voleu. Feu clic a D'acord per a afegir la clau pública al fitxer guardat.

Un document signat mostra una icona Icona a la barra d'estat. Podeu fer doble clic a la icona a la barra d'estat per a veure el certificat.

El resultat de la validació de la signatura es mostra a la barra d'estat i al diàleg Signatura digital. Un document ODF pot contindre diverses signatures de documents i macros. Si hi ha algun problema amb alguna signatura, el resultat de la validació de la signatura problemàtica es propagarà per a totes les signatures. És a dir, si hi ha deu signatures vàlides i una no vàlida, la barra d'estat i el camp d'estat del diàleg indicaran que la signatura no és vàlida.

Signatura de macros dins d'un document

Normalment, les macros formen part d'un document. Si signeu un document, les macros del document se signen automàticament. Si només voleu signar les macros, però no el document, seguiu estos passos:

  1. Trieu Eines - Macros - Signatures digitals.

  2. Apliqueu la signatura tal com s'ha descrit anteriorment per als documents.

When you open the Basic IDE that contains signed macros, you see an iconIcon in the status bar.
You can double-click the icon in the status bar to view the certificate.

Ens cal la vostra ajuda!