Importaci贸 i exportaci贸 de dades amb el Base

Un m猫tode senzill per importar i exportar taules de bases de dades utilitza el Calc com a aplicaci贸 d'ajuda.

Exportaci贸 de dades des del Base

Podeu copiar una taula del Base a un full nou del Calc i, a continuaci贸, podeu guardar o exportar les dades a qualsevol altre format de fitxer que admeti el Calc.

1. Obriu el fitxer de base de dades que cont茅 la taula de base de dades que cal exportar. Feu clic a Taules per veure les taules, o b茅 feu clic a Consultes per veure les consultes.

2. Trieu Fitxer 鈻 Nou 鈻 Full de c脿lcul.

3. A la finestra del Base, feu clic amb el bot贸 dret del ratol铆 al nom de la taula que voleu exportar. Trieu Copia al men煤 contextual.

4. Feu clic a la cel路la A1 a la finestra nova del Calc i, a continuaci贸, trieu Edita 鈻 Enganxa.

Ara podeu guardar o exportar les dades a molts tipus de fitxer.

Importaci贸 de dades al Base

note

Podeu importar fitxers de text, fitxers de full de c脿lcul i la llibreta d'adreces del sistema 煤nicament en mode nom茅s de lectura.

note

Quan importeu a partir d'un fitxer de text o de full de c脿lcul, el fitxer ha de tindre una primera fila d'informaci贸 de cap莽alera. La segona fila del fitxer 茅s la primera fila de dades v脿lides. El format de tots els camps de la segona fila determina el format de tota la columna. Qualsevol informaci贸 de format d'un fitxer de full de c脿lcul es perd en importar-la al Base.

note

Per exemple, per garantir que la primera columna t茅 format de text, cal que vos assegureu que el primer camp de la primera fila de dades v脿lides cont茅 text. Si un camp a la primera fila de dades v脿lides cont茅 una xifra, tota la columna s'estableix en format num猫ric, i nom茅s es mostraran nombres en esta columna, i no text.

1. Obriu un fitxer del Base del tipus de base de dades que voleu.

Podeu crear un fitxer nou del Base usant l'auxiliar de bases de dades o b茅 obrir un fitxer existent que no siga nom茅s de lectura.

2. Obriu el fitxer del Calc que cont茅 les dades que s'importaran al Base. Podeu obrir un fitxer dBASE *.dbf o molts altres tipus de fitxer.

3. Seleccioneu les dades que es copiaran al Base.

Podeu introduir una refer猫ncia d'interval com ara A1:X500 al quadre de nom si no voleu despla莽ar-vos.

Si copieu un full dBASE, incloeu la fila superior que cont茅 les dades de cap莽alera.

4. Trieu Edita 鈻 Copia.

5. A la finestra del Base, feu clic a Taules per veure les taules.

6. A la finestra del Base, trieu Edita 鈻 Enganxa.

7. Veureu el di脿leg Copia la taula. La majoria de bases de dades requereixen una clau prim脿ria, per tant, potser voldreu activar la casella Crea una clau prim脿ria.

tip

On Windows systems, you can also use drag-and-drop instead of Copy and Paste. Also, for registered databases, you can open the datasource browser (press + Shift + F4 keys) instead of opening the Base window.