Col路laboraci贸

Al LibreOffice Writer, Impress i Draw, nom茅s un usuari pot obrir un document per a l'escriptura. Al Calc, molts usuaris poden obrir el mateix full de c脿lcul per escriure-hi al mateix temps.

Col路laboraci贸 al Calc

Al LibreOffice Calc, l'opci贸 de compartir documents permet l'acc茅s d'escriptura simultani per a diversos usuaris. Tots els usuaris que volen col路laborar han d'introduir un nom a la pestanya - LibreOffice - Dades de l'usuari.

warning

Algunes ordes no estan disponibles (ombrejades) quan canvieu el seguiment o quan s'activa l'opci贸 de compartir el document. Per a un full de c脿lcul nou, no podeu aplicar ni inserir els elements ombrejats.


Creaci贸 d'un full de c脿lcul nou

L'usuari A crea un document de full de c脿lcul nou. Es poden aplicar les condicions seg眉ents:

L'orde Eines - Comparteix el document es pot utilitzar per canviar el mode del document actual de mode no compartit a mode compartit. Si voleu utilitzar un document compartit en mode no compartit, guardeu el document amb un altre nom o en un altre cam铆. Aix貌 crea una c貌pia del full de c脿lcul que no 茅s compartida.

Obertura d'un full de c脿lcul

L'usuari A obri un document de full de c脿lcul. Es poden aplicar les condicions seg眉ents:

Guardar un document de full de c脿lcul compartit

L'usuari A guarda un document compartit. Es poden aplicar les condicions seg眉ents:

Quan un usuari guarda correctament un full de c脿lcul compartit, el document s'actualitzar脿 despr茅s de l'orde Guarda per tal que el full de c脿lcul mostre la versi贸 m茅s recent de tots els canvis que han guardat tots els usuaris. Un missatge mostra que "s'han afegit canvis externs" quan un altre usuari ha canviat el contingut.

Col路laboraci贸 al Writer, a l'Impress i al Draw

Per a tots els m貌duls del Writer, l'Impress, el Draw i el Calc, quan l'opci贸 de compartir documents no est脿 habilitada, es pot bloquejar un fitxer. El bloqueig d'un fitxer est脿 disponible fins i tot quan s'accedeix al mateix document des de diferents sistemes operatius:

L'usuari A obri un document. Es poden aplicar les condicions seg眉ents:

Permisos d'acc茅s de l'usuari i compartir documents

Cal que es complexin diverses condicions en sistemes operatius amb gesti贸 de permisos d'usuari.

warning

L'acc茅s d'escriptura tamb茅 permet que altres usuaris suprimisquen o canvien un fitxer (accidentalment o deliberada).


Ens cal la vostra ajuda!