Col·laboració

Al LibreOffice Writer, Impress i Draw, només un usuari pot obrir un document per a l'escriptura. Al Calc, molts usuaris poden obrir el mateix full de càlcul per escriure-hi al mateix temps.

Col·laboració al Calc

Al LibreOffice Calc, l'opció de compartir documents permet l'accés d'escriptura simultani per a diversos usuaris. Tots els usuaris que volen col·laborar han d'introduir un nom a la pestanya - LibreOffice - Dades de l'usuari.

Icona d'avís

Algunes ordes no estan disponibles (ombrejades) quan canvieu el seguiment o quan s'activa l'opció de compartir el document. Per a un full de càlcul nou, no podeu aplicar ni inserir els elements ombrejats.


Creació d'un full de càlcul nou

L'usuari A crea un document de full de càlcul nou. Es poden aplicar les condicions següents:

L'orde Eines - Comparteix el document es pot utilitzar per canviar el mode del document actual de mode no compartit a mode compartit. Si voleu utilitzar un document compartit en mode no compartit, guardeu el document amb un altre nom o en un altre camí. Això crea una còpia del full de càlcul que no és compartida.

Obertura d'un full de càlcul

L'usuari A obri un document de full de càlcul. Es poden aplicar les condicions següents:

Guardar un document de full de càlcul compartit

L'usuari A guarda un document compartit. Es poden aplicar les condicions següents:

Quan un usuari guarda correctament un full de càlcul compartit, el document s'actualitzarà després de l'orde Guarda per tal que el full de càlcul mostre la versió més recent de tots els canvis que han guardat tots els usuaris. Un missatge mostra que "s'han afegit canvis externs" quan un altre usuari ha canviat el contingut.

Col·laboració al Writer, a l'Impress i al Draw

Per a tots els mòduls del Writer, l'Impress, el Draw i el Calc, quan l'opció de compartir documents no està habilitada, es pot bloquejar un fitxer. El bloqueig d'un fitxer està disponible fins i tot quan s'accedeix al mateix document des de diferents sistemes operatius:

L'usuari A obri un document. Es poden aplicar les condicions següents:

Permisos d'accés de l'usuari i compartir documents

Cal que es complexin diverses condicions en sistemes operatius amb gestió de permisos d'usuari.

Icona d'avís

L'accés d'escriptura també permet que altres usuaris suprimisquen o canvien un fitxer (accidentalment o deliberada).


Ens cal la vostra ajuda!