L'ajuda del LibreOffice

Vídeo extern

Please accept this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

Política de privadesa del YouTube

Les pàgines de l'ajuda del LibreOffice es mostren al navegador web per defecte del sistema.

L'ajuda fa referència a la configuració per defecte del programa en un sistema configurat amb els paràmetres per defecte. Les descripcions dels colors, les accions del ratolí o altres elements configurables poden ser diferents al vostre programa i sistema.

warning

El sistema d'ajuda de totes les versions del programari està basat en els mateixos fitxers font. Algunes de les funcions descrites a l'ajuda poden no estar incloses en aquesta distribució en particular. Algunes característiques per a aquesta distribució poden no estar descrites en aquesta ajuda.

note

Les pàgines d'ajuda de les extensions del LibreOffice encara utilitzen el sistema d'ajuda antic. Les pàgines d'ajuda del sistema d'ajuda antic són disponibles ací .

Les funcionalitats de les pàgines d'ajuda del LibreOffice

La llista Aplicació

Ubicat a la part superior de la pàgina, feu-hi clic per a obrir la llista desplegable i seleccioneu el mòdul del LibreOffice per a mostrar la pàgina principal d'entrada del mòdul d'ajuda.

La llista Llengua (només a la versió en línia)

Només disponible en la versió en línia, seleccioneu la llengua a mostrar la pàgina d'ajuda actual.

L'índex de l'ajuda

L'índex de l'ajuda mostra una llista de paraules clau per a tots els components del LibreOffice. Feu clic a qualsevol paraula clau de la llista per a obrir la pàgina de l'ajuda associada.

Cerca per l'índex de l'ajuda

Escriviu la paraula clau en el quadre de text Cerca. La cerca es fa immediatament, mentre escriviu la paraula clau.

Els resultats de la cerca es mostren com una llista filtrada de coincidències agrupades pel nom del mòdul. Els resultats de la cerca també inclouen les coincidències pròximes. Les parts coincidents del terme de cerca es ressalten en cada resultat.

The GLOBAL heading indicates a match for keywords relevant to more than one LibreOffice module. For example, cell borders applies to spreadsheets cells as well as text and presentation table cells or frames.

Useu les icones de fletxa de la part inferior de l'índex per a desplaçar-vos avant i arrere entre les entrades de l'índex o de la llista de resultats filtrats.

Contingut - Els temes d'ajuda principals

Mostra un índex dels temes principals de tots els mòduls.

Ús del navegador per a l'ajuda del LibreOffice

Navegació per les pàgines de l'ajuda

Utilitzeu els botons Arrere i Avant del navegador per a navegar entre les pàgines. A la majoria dels navegadors, un clic prolongat sobre el botó Arrere mostra una llista desplegable de pàgines visitades anteriorment i un clic prolongat sobre el botó Avant mostra una llista de pàgines visitades després de l'actual.

Marcatge de pàgines d'ajuda

Per a un accés ràpid a pàgines rellevants de l'ajuda, useu la funció dels marcadors. Per a marcar una pàgina en la majoria dels navegadors:

1. Obriu el menú Marcadors del navegador,

2. seleccioneu Afig un marcador, o

Premeu +D en la majoria de navegadors.

3. Introduïu el nom, la carpeta i etiquetes significatives per al marcador.

4. Tanqueu el diàleg d'adreces d'interés del navegador.

Historial de navegació de les pàgines d'ajuda

Totes les pàgines visitades de l'ajuda es registren en l'historial del navegador. Per a obrir l'historial de navegació:

1. Trieu el menú Historial del navegador web,

2. Seleccioneu Mostra l'historial.

3. Feu clic en una entrada de la finestra principal de l'historial per a obrir la pàgina d'ajuda corresponent.

Còpia de continguts de l'ajuda al porta-retalls

Podeu copiar continguts de la pàgina d'ajuda al porta-retalls del sistema operatiu amb les ordres de còpia habituals. Per exemple:

1. En una pàgina d'ajuda, seleccioneu el text que voleu copiar.

2. Premeu +C.

Alguns continguts de les pàgines d'ajuda es poden copiar al porta-retalls del sistema amb només un clic del ratolí. En aquests casos apareix un consell en passar el ratolí sobre el contingut habilitat per a copiar. Per exemple, la línia següent està habilitada per a copiar-la

=SUMA(A1:A10)

Cerca a la pàgina actual

Per a cercar a la pàgina actual de l'ajuda:

1. Open the Search tool in your web browser, which is usually accessible using the +F shortcut.

2. Al quadre Cerca introduïu el text que voleu cercar.

3. Seleccioneu les opcions de cerca que voleu utilitzar.

4. Premeu Retorn.

To find the previous occurrence of the search term on the page, click on the Up arrow. To find the next occurrence, click on the Down arrow.

Informació general quant al contingut

Icones a la documentació

Hi ha tres icones que s'utilitzen per cridar la vostra atenció sobre informació addicional que vos pot ajudar.

Icona d'avís

La icona Important! mostra informació important relacionada amb la seguretat de les dades i del sistema.

Icona de nota

La icona Nota mostra informació addicional: per exemple, formes alternatives d'assolir un objectiu.

Icona de consell

La icona Consell mostra suggeriments per treballar amb el programa d'una manera més eficient.