Mostra de les funcions de dibuix

Feu clic per a obrir o tancar la barra Dibuix, on podeu afegir formes, l铆nies, text i llegendes al document actual.

Podeu activar i desactivar la barra d'eines Dibuix dels documents del Writer i el Calc utilitzant una icona que apareix a la barra d'eines Est脿ndard.

Icon Show Draw Functions

Mostra de les funcions de dibuix

tip

脡s possible canviar els botons visibles de les barres d'eines. Feu clic dret a un d'ells per a accedir a l'ordre Botons visibles.

Selecci贸

Icona Selecci贸

Permet seleccionar objectes al document actual. Per a seleccionar un objecte, feu-hi clic amb la fletxa. Per a seleccionar m茅s d'un objecte, arrossegueu un marc de selecci贸 al voltant dels objectes. Per a afegir un objecte a una selecci贸, premeu la tecla Maj i feu clic a l'objecte.

L铆nia

Icon Line

Dibuixa una l铆nia recta all脿 on l'arrossegueu del document. Per a restringir la l铆nia a 45 graus, premeu la tecla Maj mentre arrossegueu.

tip

Per introduir text a una l铆nia, feu doble clic a la l铆nia i escriviu o enganxeu el text. La direcci贸 del text correspon a la direcci贸 cap on s'ha arrossegat per dibuixar la l铆nia. Per amagar la l铆nia, seleccioneu Invisible al quadre Estil de la l铆nia de la barra Propietats de l'objecte de dibuix.

Rectangle

Icon Rectangle

Dibuixa un rectangle en un punt qualsevol del document. Feu clic en el punt on voleu col路locar un v猫rtex del rectangle i arrossegueu el cursor fins a la mida que desitgeu. Per a dibuixar un quadrat, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu el cursor.

El路lipse

Icon Ellipse

Dibuixa una el路lipse all脿 on l'arrossegueu del document actual. Feu clic all脿 on vulgueu dibuixar l'el路lipse i arrossegueu fins a obtindre la mida que vulgueu. Per a dibuixar un cercle, premeu la tecla Maj mentre arrossegueu l'el路lipse.

Pol铆gon

Icon Polygon

Dibuixa una l铆nia composta d'una s猫rie de segments de l铆nies rectes. Arrossegueu la forma per dibuixar un segment de l铆nia i feu clic per definir el punt final d'este segment. Despr茅s arrossegueu per dibuixar un segment de l铆nia nou. Feu doble clic per acabar de dibuixar la l铆nia. Per crear una forma tancada, feu doble clic al punt d'inici de la l铆nia.

Premeu la tecla Maj mentre dibuixeu un pol铆gon per a col路locar punts nous a 45 graus.

El mode Edita els punts vos permet modificar interactivament els punts individuals del pol铆gon.

Corba

Icon Curve

Dibuixa una corba de B茅zier suau. Feu clic a on voleu que la corba comence a arrossegar deixeu anar i a continuaci贸 moveu el punter a on voleu que la corba acabe i feu clic. Moveu el punter i feu clic de nou per afegir un segment de l铆nia recta a la corba. Feu doble clic per acabar de dibuixar la corba. Per crear una forma tancada feu doble clic al punt inicial de la corba. L'arc de la corba es determina per la dist脿ncia que arrossegueu.

L铆nia de forma lliure

Icon Freeform Line

Dibuixa una forma lliure all脿 on l'arrossegueu del document actual. Per acabar la l铆nia, deixeu anar el bot贸 del ratol铆. Per dibuixar una forma tancada, deixeu anar el bot贸 del ratol铆 a prop del punt d'inici de la l铆nia.

Arc

Icon Arc

Dibuixa un arc al document actual. Per a dibuixar un arc, arrossegueu una el路lipse fins a obtindre la mida que vulgueu, i tot seguit feu clic per a definir el punt d'inici de l'arc. Moveu la busca all脿 on vulgueu posar el punt final i feu clic. No cal que feu clic a l'el路lipse. Per a dibuixar un arc que es basi en un cercle, premeu la tecla Maj mentre arrossegueu l'objecte.

Diagrama de sectors el路l铆ptic

Icon Ellipse Pie

Dibuixa una forma plena definida per l'arc d'una el路lipse i dues l铆nies de radi al document actual. Per a dibuixar un diagrama de sectors el路l铆ptic, arrossegueu una el路lipse fins que obtingueu la mida que vulgueu, i feu clic per a definir la primera l铆nia del radi. Moveu la busca all脿 on vulgueu posar el segon radi i feu clic. No cal que feu clic a l'el路lipse. Per a dibuixar un diagrama de sectors circular, premeu la tecla Maj mentre arrossegueu l'objecte.

Segment del cercle

Icon Circle Segment

Dibuixa una forma plena definida per l'arc d'un cercle i una l铆nia de di脿metre al document actual. Per a dibuixar un segment del cercle, arrossegueu un cercle fins a la mida que vulgueu i, a continuaci贸, feu clic per a definir el punt d'inici de la l铆nia de di脿metre. Moveu la busca fins a la posici贸 on vulgueu situar el punt final de la l铆nia de di脿metre i feu clic. No cal que feu clic al cercle. Per a dibuixar un segment de l'el路lipse, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Text Box

Draws a text box with horizontal text direction where you drag in the current document. Drag a text box to the size you want anywhere in the document, and then type or paste your text. Rotate the text box to get rotated text.

Animaci贸 de text

Icon Text Animation

Insereix text animat amb direcci贸 de text horitzontal al document actual.

Llegendes

Icon Callouts

Dibuixa una l铆nia que acaba amb una llegenda rectangular amb direcci贸 de text horitzontal all脿 on l'arrossegueu del document actual. Arrossegueu una ansa de la llegenda per redimensionar-la. Per afegir text, feu clic a la vora de la llegenda i escriviu o enganxeu el text. Per canviar una llegenda rectangular per una llegenda arrodonida, arrossegueu l'ansa de l'angle m茅s gran quan la busca es transformi en una m脿.

Formes b脿siques

Obri la barra d'eines Formes b脿siques que podeu utilitzar per inserir gr脿fics al document.

Icona Formes b脿siques

Formes b脿siques

Formes de s铆mbol

Obri la barra d'eines Formes de s铆mbol, des de la qual podeu inserir gr脿fics al document.

Icona Formes de s铆mbols

Formes de s铆mbol

Fletxes de bloc

Obri la barra d'eines Fletxes de bloc, des de la qual podeu inserir gr脿fics al document.

Icona Fletxes de bloc

Fletxes de bloc

Diagrames de flux

Obri la barra d'eines Diagrames de flux, des de la qual podeu inserir gr脿fics al document.

Icona Diagrames de flux

Diagrames de flux

Llegendes

Obri la barra d'eines Llegendes, des de la qual podeu inserir gr脿fics al document.

Icon Callouts

Llegendes

Estrelles i tires

Obri la barra d'eines Estrelles i tires, des de la qual podeu inserir gr脿fics al document.

Icona Estrelles

Estrelles

Edita els punts

Vos permet canviar la forma de l'objecte de dibuix seleccionat.

Icon Toggle Point Edit Mode

Toggle Point Edit Mode

Galeria Fontwork

Opens the Fontwork dialog from which you can insert styled text not possible through standard font formatting into your document.

Icon Fontwork

Galeria Fontwork

Des d'un fitxer

Opens a file selection dialog to insert an image into the current document.

Icona Imatge

Imatge

Extrusion On/Off

Activa o desactiva els efectes 3D dels objectes seleccionats.

Icon Extrusion On/Off

Extrusi贸 activada/desactivada

Compatibilitat amb les lleng眉es asi脿tiques

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Languages and Locales - General.

Llegendes verticals

Icon Vertical Callouts

Dibuixa una l铆nia que acaba amb una llegenda rectangular amb direcci贸 de text vertical all脿 on l'arrossegueu del document actual. Arrossegueu una ansa de la llegenda per redimensionar-la. Per afegir text, feu clic a la vora de la llegenda i escriviu o enganxeu el text. Per canviar una llegenda rectangular a una llegenda arrodonida, arrossegueu l'ansa de l'angle m茅s gran quan la busca es transformi en una m脿. Aix貌 nom茅s 茅s possible quan l'habilitaci贸 de lleng眉es asi脿tiques est脿 activada.

Text vertical

Icon Vertical Text

Dibuixa un quadre de text amb direcci贸 de text horitzontal quan feu clic o l'arrossegueu al document actual. Feu clic a qualsevol lloc del document i escriviu o enganxeu el text. Tamb茅 podeu moure el cursor all脿 on vulgueu afegir el text, arrossegar un quadre de text i escriure o enganxar el text. Aix貌 nom茅s 茅s possible quan l'habilitaci贸 de lleng眉es asi脿tiques est脿 activada.