Il·luminació

Definiu la font de llum per a l'objecte 3D seleccionat.

Icon Illumination

Illumination

Per accedir a esta orde...

Obri el menú contextual de l'objecte 3D trieu Efectes 3D - Pestanya Il·luminació.

Il·luminació

Permet indicar la font de llum per a l'objecte, i també el color de la font de llum i de la llum ambiental. Podeu definir fins a vuit fonts de llum diferents.

Font de llum

Feu-hi clic dues vegades per activar la font de llum, i a continuació seleccioneu un color per a la llum a la llista. Si ho voleu, també podeu definir el color per a la llum del voltant de l'objecte. Per fer-ho, seleccioneu un color en el quadre Llum ambiental. Noteu que també podeu prémer la barra espaiadora per activar i desactivar la font de llum.

Icon Light is on

Llum activada

Icon Light is off

Llum desactivada

Selecció del color

Seleccioneu un color per a la font de llum actual.

Selecció de colors al diàleg Color

LibreOffice vos permet definir colors personalitzats mitjançant un gràfic bidimensional i un diagrama de degradats numèrics del seleccioneu un diàleg del del color.

Icona

Premeu el botó Diàleg de color a la pestanya Il·luminació del diàleg Efectes 3D.

Llum ambiental

Selecció del color

Seleccioneu un color per a la llum ambiental.

Selecció de colors mitjançant el diàleg Color

LibreOffice vos permet definir colors personalitzats mitjançant un gràfic bidimensional i un diagrama de degradats numèrics del seleccioneu un diàleg del del color.

Icona

Premeu el botó Diàleg de color a la pestanya Il·luminació del diàleg Efectes 3D.

Previsualització

Mostra una previsualització dels canvis aplicats a la font de llum.

Apply

Click here to apply the properties shown in the dialog to the selected object.

Apply icon

Apply

Update

Click here to view in the dialog all the properties of the selected object.

Update Icon

Update

Camp de previsualització

Mostra una previsualització de la selecció actual.

Convert to 3-D

Use this icon to convert a selected 2D object to a 3D object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to 3-D

Convert to 3-D

Convert to Rotation Object

Click here to convert a selected 2D object to a 3D rotation object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D rotation object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to Rotation Object

Convert to Rotation Object

Perspective On/Off

Click here to turn the perspective view on or off.

Icon Perspective On/Off

Perspective On/Off