Fonts de dades

Esta secci├│ cont├ę informaci├│ relativa a la navegaci├│ i l'edici├│ de taules d'una base de dades.

Visi├│ general de les bases de dades

Icona de nota

No podeu utilitzar el navegador de la font de dades en una taula de la base de dades oberta en vista Disseny.

Navegador de la font de dades

Les ordes per al navegador de la font de dades es troben a la barra Dades de la taula i als men├║s contextuals.

Selecci├│ de registres

Per seleccionar un registre en una taula de base de dades, feu clic a la cap├žalera de la fila corresponent o b├ę feu clic a una cap├žalera d'una fila i utilitzeu les tecles de fletxa amunt o avall.

La taula seg├╝ent descriu com seleccionar elements individuals al navegador de la font de dades:

Selecci├│

Acci├│

Registre

Feu clic a la cap├žalera de la fila

Diversos registres o supressi├│ d'una selecci├│

Premeu i cliqueu la cap├žalera de la fila.

Columna

Feu clic a la cap├žalera de la columna

Camp de dades

Feu clic al camp de dades

Taula sencera

Feu clic a la cap├žalera de la fila dels encap├žalaments de columna

Barra d'eines Dades de la taula (edici├│ de les dades de la taula)

Icona

Vos permet editar, afegir o suprimir registres d'una taula d'una base de dades.

Retallar, copiar i enganxar dades

Podeu retallar, copiar i enganxar registres des de la vista Font de dades. El navegador de la font de dades tamb├ę admet que s'arrosseguin i es deixin anar registres, textos i nombres des d'altres fitxers del LibreOffice.

No podeu arrossegar i deixar anar en camps S├ş/No, camps binaris, camps d'imatges o camps de recompte.

Icona de nota

Nom├ęs podeu arrossegar i deixar anar quan vos trobeu en el mode Edici├│.

Barra de dades de la taula

Utilitzeu la barra Dades de la taula per controlar la visualitzaci├│ de les dades.

Utilitzaci├│ del navegador de la font de dades

Utilitzeu la barra Navegaci├│ de formularis que hi ha a la part inferior de la vista Font de dades per navegar entre els registres.

Primer registre

Icona

Vos porta al primer registre de la taula.

Registre anterior

Icona

Vos porta al registre anterior de la taula.

N├║mero de registre

Introduïu el número del registre que vulgueu que es mostre i premeu la tecla Retorn.

Registre seg├╝ent

Icona

Vos porta al registre seg├╝ent de la taula.

Últim registre

Icona

Vos porta a l'├║ltim registre de la taula.

Registre nou

Icona

Insereix un registre nou a la taula actual. Per crear un registre, feu clic al botó de l'asterisc (*) que hi ha a la part inferior de la vista de la taula. S'afegirà una fila buida al final de la taula.

Nombre de registres

Mostra el nombre de registres. Per exemple, "Registre 7 de 9(2)" indica que s'han seleccionat 2 registres d'una taula formada per 9 registres, i que el cursor es troba en el registre n├║mero 7.

Organitzaci├│ de taules

Per accedir a les ordes per a la formataci├│ de la taula, feu clic amb el bot├│ dret a la cap├žalera d'una columna o d'una fila.

Format de la taula

Formata la fila o les files seleccionades.

Al├ž├ária de la fila

Canvia l'al├ž├ária de la fila actual o de les files seleccionades.

Suprimeix les files

Suprimeix la fila o les files seleccionades.

Format de la columna

Formata la columna o les columnes seleccionades.

Amplària de la columna

Canvia l'amplària de la columna actual o de les columnes seleccionades.

Amaga les columnes

Amaga la columna o les columnes seleccionades. Per mostrar les columnes amagades, feu clic amb el bot├│ dret a qualsevol cap├žalera de columna i, a continuaci├│, trieu Mostra les columnes.

Mostra les columnes

Mostra les columnes amagades. Trieu la columna que vulgueu mostrar a la llista, o b├ę feu clic a Tot per mostrar totes les columnes amagades.