Vores

Defineix les opcions de les vores per als objectes seleccionats al Writer o al Calc.

Podeu definir la ubicació, la mida i l'estil de la vora al Writer o al Calc.

Per accedir a esta orde...

(totes les opcions apareixen només al Writer o al Calc)

Trieu la pestanya Format ▸ Paràgraf ▸ Vores.

Choose Format - Image - Properties - Borders tab.

Trieu la pestanya Format ▸ Marc i objecte ▸ Propietats ▸ Vores.

Choose Format - Page - Borders tab.

Trieu la pestanya Format ▸ Caràcter ▸ Vores.

Choose View - Styles - open context menu of an entry and choose New/Edit Style - Borders tab.

Choose Format - Page - Header - More button.

Choose Format - Page - Footer - More button.

Arranjament de línies

Seleccioneu un estil de vora predefinit per a aplicar-lo.

Alternatively, use the Borders button on the toolbar to apply predefined border formats.

Icona a la barra Formatació:

Icona Vores

Vores

Línia

Feu clic a l'estil de vora que voleu aplicar. S'aplica l'estil a les vores seleccionades a la previsualització.

Icona a la barra Formatació:

Icon Line style

Estil de la línia

Seleccioneu el color de línia que voleu utilitzar per a les vores seleccionades.

Separació

Indiqueu l'espai que s'ha de deixar entre la vora i el contingut de la selecció.

Esquerra

Introduïu la distància que ha de separar la vora esquerra i el contingut de la selecció.

Dreta

Introduïu la distància que ha de separar la vora dreta i els elements seleccionats.

Superior

Introduïu la distància que ha de separar la vora superior i el contingut de la selecció.

Inferior

Introduïu la distància que ha de separar la vora inferior i el contingut de la selecció.

Sincronitza

Aplica el mateix valor de l'opció Separació a les quatre vores quan introduïu una distància nova.

Estil de l'ombra

També podeu aplicar una ombra a les vores. Per obtindre el millor resultat, apliqueu una ombra només si les quatre vores són visibles.

note

Els gràfics o els objectes ancorats a marcs del document no poden tindre una mida més gran que el marc. Si apliqueu una ombra a les vores d'un objecte que omple tot un marc, es redueix la mida de l'objecte perquè es veja l'ombra.

Posició

Feu clic en un estil d'ombra per a les vores seleccionades.

Distància

Introduïu l'amplària de l'ombra.

Color

Seleccioneu un color per a l'ombra.

Restableix

Reinicia els canvis fets a la pestanya actual a aquells aplicables quan s'ha obert aquest diàleg.