Formats de fitxer XML

Per defecte, el LibreOffice carrega i guarda els fitxers en el format de fitxer OpenDocument.

Icona de nota

El format de fitxer (ODF) 茅s un format de fitxer estandarditzat utilitzat per moltes aplicacions de programari. Podeu trobar m茅s informaci贸 al lloc web de la Viquip猫dia wikipedia.org/wiki/OpenDocument.

Noms del format de fitxer OpenDocument

El LibreOffice usa els formats de fitxer seg眉ents:

Format de document

Extensi贸 dels fitxers

Text ODF

*.odt

Plantilla de text ODF

*.ott

Document mestre ODF

*.odm

ODF Master Document Template

*.otm

Document HTML

*.html

Plantilla de document HTML

*.oth

Full de c脿lcul ODF

*.ods

Plantilla de full de c脿lcul ODF

*.ots

Dibuix ODF

*.odg

Plantilla de dibuix ODF

*.otg

Presentaci贸 ODF

*.odp

Plantilla de presentaci贸 ODF

*.otp

F贸rmula ODF

*.odf

Base de dades ODF

*.odb

Extensi贸 del LibreOffice

*.oxt

Icona de nota

El format HTML no 茅s un format d'OpenDocument.

ODF Chart 茅s el nom del format de fitxer per a diagrames aut貌noms. El format amb extensi贸 *.odc ja no s'utilitza actualment.

Evoluci贸 del format OpenDocument

El format OpenDocument evoluciona amb el temps.

Versi贸 ODF

Data de l'aprovaci贸 est脿ndard per OASIS

Primera versi贸 admesa del programari

ODF 1.0

01-05-2005

OpenOffice.org 1.1.5 o StarOffice 7

ODF 1.1

02-02-2007

OpenOffice.org 2.2 o StarOffice 8 Actualitzaci贸 4

ODF 1.2

30-09-2011

OpenOffice.org 3, StarOffice 9, Oracle Open Office

ODF 1.2 ampliat (mode de compatibilitat)

LibreOffice 3.5

ODF 1.2 ampliat

OpenOffice.org 3.2 o StarOffice 9.2

ODF 1.3

Pendent d'anunci

LibreOffice 7.0

ODF 1.3 ampliat

LibreOffice 7.0

En les versions m茅s recents, podeu seleccionar guardar els vostres documents en ODF 1.2 o ODF 1.0/1.1 (per a la retrocompatibilitat). Trieu 鈻 Carrega/guarda 鈻 General i seleccioneu la versi贸 del format ODF que preferiu.

Icona de consell

Si voleu definir un altre format de fitxer com a predeterminat trieu -Load/Save - GeneralP per trobar formats de fitxer alternatius per a cada tipus de document del LibreOffice.

Estructura d'un fitxer XML

Els documents en el format de fitxer OpenDocument s'emmagatzemen com a arxius comprimits zip que contenen fitxers XML. Per veure estos fitxers XML, podeu obrir el fitxer OpenDocument amb un programa de descompressi贸 zip. Els fitxers i directoris seg眉ents es troben dins dels fitxers OpenDocument:

1. El contingut del text del document est脿 ubicat a content.xml.

By default, content.xml is stored without formatting elements like indentation or line breaks to minimize the time for saving and opening the document. The use of indentations and line breaks can be activated in the Expert configuration by setting the property /org.openoffice.Office.Common/Save/Document PrettyPrinting to true.

2. El fitxer meta.xml cont茅 la informaci贸 meta del document, a la qual podeu accedir des de Fitxer 鈻 Propietats.

Si guardeu un document amb contrasenya, no s'encriptar脿 meta.xml.

3. El fitxer settings.xml cont茅 m茅s informaci贸 sobre els par脿metres del document.

4. A styles.xml trobareu els estils aplicats al document que podeu veure a la finestra Estils.

5. El fitxer meta-inf/manifest.xml descriu l'estructura del fitxer XML.

El format de fitxer empaquetat pot contindre fitxers i carpetes addicionals.

Definici贸 dels formats XML

L'esquema per als formats es pot trobar al lloc web www.oasis-open.org.