Quant als filtres d'importaci贸 i exportaci贸

Al LibreOffice, a part dels formats XML tamb茅 podeu obrir i guardar molts altres formats XML.

Hi pot haver casos en qu猫 haureu de seleccionar el tipus de fitxer en el di脿leg Obri. Per exemple, si teniu una taula d'una base de dades en format de text i la voleu obrir com a taula de base de dades, haureu d'indicar el tipus de fitxer com a "Text CSV" despr茅s de seleccionar el fitxer.

Macros BASIC als documents del Microsoft Office

A - Carrega/guarda - Propietats VBA podeu indicar els par脿metres per als codis de macro VBA en els documents del MS Office. Les macros VBA no es poden executar al LibreOffice; primer s'han de convertir i adaptar. Moltes vegades nom茅s voleu utilitzar el LibreOffice per canviar el contingut visible d'un fitxer del Word, l'Excel o el PowerPoint i despr茅s guardar-lo de nou en format del Microsoft Office sense canviar les macros que incorporen. Podeu establir el comportament del LibreOffice com desitgeu: o b茅 podeu guardar les macros VBA de manera comentada com a subrutines del LibreOffice i que quan es guarde el document en format del MS Office s'escriguen de nou correctament, o b茅 podeu seleccionar que en carregar se suprimisquen les macros del Microsoft Office. L'煤ltima opci贸 茅s una protecci贸 efectiva contra els virus en documents del Microsoft Office.

Notes quant a formats externs i tipus de fitxer

Encara que no estiguen instal路lats, podeu seleccionar alguns filtres en els di脿legs Obri i Guarda. Si seleccioneu un d'estos filtres, apareixer脿 un missatge per indicar que encara podeu instal路lar el filtre si ho necessiteu.

Icona de consell

El filtre Text codificat vos ajuda a obrir i guardar documents amb una altra font de codificaci贸. El filtre obri un di脿leg que vos permet seleccionar el joc de car脿cters, el tipus de lletra per defecte, la llengua i els salts de par脿graf.

Importar i exportar en format HTML

Amb el LibreOffice Writer, en el document HTML podeu inserir notes al peu i notes finals, que s'exporten com a etiquetes meta. Els car脿cters de les notes al peu i les notes finals s'exporten com a enlla莽os.

Els comentaris s'utilitzen per incloure car脿cters desconeguts en un document HTML. Cada nota que comen莽a amb "HTML:..." i acaba amb ">" es tracta com a codi HTML, per貌 s'exporta sense estes designacions. Despr茅s d'"HTML:..." es poden incloure diverses etiquetes al voltant del text. Els car脿cters accentuats es converteixen al joc de car脿cters ANSI. Els comentaris es creen durant la importaci贸 (per exemple, les etiquetes meta que no tenen espai en les propietats de fitxer o les etiquetes desconegudes).

La importaci贸 HTML del LibreOffice Writer 茅s capa莽 de llegir fitxers amb codificaci贸 de car脿cters UTF-8 o UCS2. Es poden mostrar tots els car脿cters que cont茅 el joc de car脿cters ANSI o el joc de car脿cters del sistema.

En exportar a HTML, s'utilitza el joc de car脿cters seleccionat a - Carrega/guarda - Compatibilitat HTML. Els car脿cters que no siguen ac铆 s'escriuen amb una forma de substituci贸, que es mostra correctament en els navegadors web moderns. Quan s'exportin estos car脿cters, rebreu l'av铆s corresponent.

Si esteu a - Carrega/Guarda - Compatibilitat HTMLseleccioneu Mozilla Firefox o LibreOffice Writer com a opci贸 d'exportaci贸 tots els atributs importants de tipus de lletra s'exporten com a atributs directes (per exemple color de text mida del tipus de lletra negreta cursiva etc.) en estils CSS1. ( CSS significa fulls d'estil en cascada). La importaci贸 tamb茅 es realitza d'acord amb aquest est脿ndard.

La propietat 芦font禄 correspon al Mozilla Firefox; 茅s a dir, abans de la mida del tipus de lletra podeu indicar valors opcionals per a 芦font-style禄 (italic, none), 芦font-variant禄 (normal, small-caps) i 芦font-weight禄 (normal, bold).

If LibreOffice Writer are set as the export option, the sizes of the control field and their internal margins are exported as styles (print formats). CSS1 size properties are based on "width" and "height" values. The "Margin" property is used to set equal margins on all sides of the page. To allow different margins, the "Margin-Left", "Margin-Right", "Margin-Top" and "Margin-Bottom" properties are used.

The distances of graphics and Plug-Ins to the content can be set individually for export to LibreOffice Writer. If the top/bottom or right/left margin is set differently, the distances are exported in a "STYLE" option for the corresponding tag as CSS1 size properties "Margin-Top", "Margin-Bottom", "Margin-Left" and "Margin-Right".

Frames are supported with the use of CSS1 extensions for absolute positioned objects. This applies only to the export options Mozilla Firefox and LibreOffice Writer. Frames can be aligned as graphics, and Floating Frames, but character-linked frames are not possible.

Frames are exported as "<SPAN>" or "<DIV>" tags if they do not contain columns. If they do contain columns then they are exported as "<MULTICOL>".

La unitat de mesura definida al LibreOffice s'utilitza per a l'exportaci贸 HTML de les propietats CSS1. La unitat es pot establir separadament per a documents de text i HTML a - LibreOffice Writer - General o - LibreOffice Writer/Web - Visualitzaci贸. El nombre de llocs decimals exportats dep猫n de la unitat.

Unitats de mesura

Nom de la unitat de mesura en CSS1

Nombre m脿xim de llocs decimals

Mil路l铆metre

mm

2

Cent铆metre

cm

2

Polzada

polzades

2

Pica

pica

2

Punt

pt

1

El filtre de p脿gines web del LibreOffice admet algunes capacitats de CSS2. Tot i aix铆, per utilitzar-lo, s'ha d'activar l'exportaci贸 del format d'impressi贸 a - Carrega/guarda - Compatibilitat HTML. Llavors, en els documents HTML, a m茅s de l'estil de p脿gina HTML, podeu utilitzar els estils "Primera p脿gina", "P脿gina esquerra" i "P脿gina dreta". Quan imprimiu, estos estils vos permetran establir diferents mides i marges de p脿gina per a la primera p脿gina i les p脿gines dreta i esquerra.

Importar i exportar la numeraci贸

If, in - Load/Save - HTML Compatibility, the export option "LibreOffice Writer" is selected, the indents of numberings are exported as "margin-left" CSS1 property in the STYLE attribute of the <OL> and <UL> tags. The property indicates the difference relative to the indent of the next higher level.

El sagnat esquerre de par脿graf en la numeraci贸 s'indica com a propietat "marge esquerre" de CSS1. Els sagnats de la primera l铆nia s'ignoren a la numeraci贸 i no s'exporten.

Importar i exportar fitxers de full de c脿lcul

El LibreOffice importa i exporta refer猫ncies a seccions suprimides com, per exemple, una columna referenciada. Es pot veure tota la f贸rmula durant el proc茅s d'exportaci贸 i la refer猫ncia suprimida cont茅 una indicaci贸 (#REF!) a la refer猫ncia. Es crear脿 una #REF! corresponent per a la refer猫ncia durant la importaci贸.

Importar i exportar fitxers gr脿fics

Igual que amb els documents HTML, podeu triar d'utilitzar un filtre amb l'element o sense (LibreOffice Impress) en el nom per obrir un fitxer de gr脿fics del LibreOffice. Si 茅s sense l'element, s'obrir脿 el fitxer com a document del LibreOffice Draw. Si no, el fitxer guardat per una versi贸 antiga del programa s'obrir脿 amb el LibreOffice Impress.

Quan importeu un fitxer EPS, es mostra una previsualitzaci贸 del gr脿fic en el document. Si no est脿 disponible la previsualitzaci贸, en el document es visualitza un espai reservat corresponent a la mida del gr脿fic. A el Unix i al Microsoft Windows podeu imprimir el fitxer importat utilitzant una impressora PostScript. En exportar gr脿fics EPS, es crea una previsualitzaci贸 amb format TIFF o EPSI. Si s'exporta un gr脿fic EPS amb altres gr脿fics a format EPS, este fitxer s'incrustar脿 sense canvis en el fitxer nou.

Es permeten TIFF multip脿gina quan s'importen o s'exporten gr脿fics a format TIFF. S'obtenen els gr脿fics com a conjunt d'imatges individuals en un 煤nic fitxer; per exemple, les p脿gines individuals d'un fax.

Es pot accedir a algunes opcions del LibreOffice Draw i el LibreOffice Impress a trav茅s de Fitxer 鈻 Exporta. Vegeu Opcions d'exportaci贸 de gr脿fics per a obtindre m茅s informaci贸.

PostScript

Per exportar un document o gr脿fic al format PostScript:

1. Si encara no ho heu fet, instal路leu un controlador d'impressora PostScript, com la unitat Apple LaserWriter.

2. Imprimiu el document amb l'orde de men煤 Fitxer 鈻 Imprimeix.

3. Seleccioneu una impressora PostScript en el di脿leg i activeu la casella de selecci贸 Imprimeix a un fitxer. Es crear脿 un fitxer PostScript.