Girar objectes

Podeu girar un objecte al voltant del punt de gir per defecte (el punt central) o del punt de gir que designeu.

Icona

Select the object you want to rotate. On the Transformations toolbar in LibreOffice Draw or on the Drawing bar in LibreOffice Impress, click the Rotate icon.

Moveu la busca cap a una vora a fi que es convertisca en un símbol de gir. Arrossegueu l'ansa per girar l'objecte.

Manteniu premuda la tecla Maj per restringir el gir a múltiples de 15 graus.

Feu clic dret al objecte per a obrir el menú contextual. Trieu Posició i mida ▸ Gir per a introduir un valor exacte de gir.

Icona

Per canviar el punt de gir, arrossegueu el cercle petit del centre de l'objecte cap a una ubicació nova.

Per desplaçar l'objecte en vertical o en horitzontal, arrossegueu una de les anses laterals.