Tecles de drecera per a dibuixos

Llista de tecles de drecera espec铆fiques per als documents del Draw.

Tamb茅 podeu utilitzar les tecles de drecera generals del LibreOffice.

Icona de nota

Algunes de les tecles de drecera poden estar assignades al vostre sistema d'escriptori. Les tecles que estan assignades al vostre sistema d'escriptori no estan disponibles per al LibreOffice. Proveu d'assignar tecles diferents per al LibreOffice, a Eines - Personalitza - Teclat, o b茅 en el vostre sistema d'escriptori.

Tecles de funci贸 per a dibuixos

Tecles de drecera

Efecte

F2

Afig o edita el text.

F3

Obri el grup per editar els objectes individuals.

+F3

Tanca l'editor de grups.

Maj+F3

Obri el di脿leg Duplica.

F4

Obri el di脿leg Posici贸 i mida.

F5

Obri el Navegador.

F7

Verifica l'ortografia.

+F7

Obri el Tesaurus.

F8

Activa/desactiva la funci贸 Edita els punts.

+Maj+F8

Ajusta al marc.

Obri la finestra d'estils.

Tecles de drecera per a dibuixos

Tecles de drecera

Efecte

Tecla de m茅s (+)

Amplia l'escala.

Tecla de menys (-)

Redueix l'escala.

Tecla de multiplicaci贸 (脳) (teclat num猫ric)

Modifica l'escala per ajustar tota la p脿gina a la pantalla.

Tecla de divisi贸 (梅) (teclat num猫ric)

Amplia la selecci贸 actual.

+Maj+G

Agrupa els objectes seleccionats.

Maj++A

Desagrupa el grup seleccionat.

+Maj+K

Combina els objectes seleccionats.

+Maj+K

Descombina els objectes seleccionats.

+Maj+ +

Porta al davant.

+ +

Porta al davant.

+ -

Envia al fons.

+Maj+ -

Envia al fons.

Tecles de drecera espec铆fiques per a dibuixos

Tecles de drecera

Efecte

Re P脿g

Va a la p脿gina anterior.

Av P脿g

Va a la p脿gina seg眉ent.

+Re P脿g

Va a la capa anterior.

+Av P脿g

Va a la capa seg眉ent.

Tecla de cursor

Mou l'objecte seleccionat en la direcci贸 de la tecla de cursor.

+tecla de cursor

Mou la visualitzaci贸 de la p脿gina en la direcci贸 de la tecla de cursor.

+clic mentre arrossegueu un objecte. Nota: esta tecla de drecera nom茅s funciona quan l'opci贸 Copia en moure a - LibreOffice Draw - General est脿 activada (per defecte, l'opci贸 est脿 activada).

Crea una c貌pia de l'objecte arrossegat quan es deixa anar el ratol铆.

+Retorn amb el focus de teclat (F6) sobre la icona d'un objecte de dibuix de la barra d'eines

Insereix un objecte de dibuix de la mida per defecte al centre de la visualitzaci贸 actual.

Maj+F10

Obri un men煤 contextual per a l'objecte seleccionat.

F2

Entra en mode de text.

Retorn

Entra en mode de text si se selecciona un objecte.

+Retorn

Entra en mode de text si se selecciona un objecte. Si no hi ha objectes de text o vos heu mogut per tots els objectes de text de la p脿gina, s'insereix una p脿gina nova.

Premeu la tecla i arrossegueu amb el ratol铆 per dibuixar o canviar la mida d'un objecte des del centre cap a fora.

+ clica a un objecte

Selecciona l'objecte que hi ha al darrere de l'objecte seleccionat.

+Maj+clic sobre un objecte

Selecciona l'objecte que hi ha al davant de l'objecte seleccionat.

Tecla Maj mentre se selecciona un objecte

Afig o suprimeix un objecte de la selecci贸.

Maj + arrossegueu mentre desplaceu un objecte

El moviment de l'objecte seleccionat est脿 restringit a m煤ltiples de 45 graus.

Maj + arrossegament mentre creeu o redimensioneu un objecte

Restringeix la mida per mantindre la relaci贸 d'aspecte de l'objecte.

Tabulaci贸

Es mou pels objectes de la p脿gina en l'orde en qu猫 van ser creats.

Maj+Tab

Es mou pels objectes de la p脿gina en l'orde invers en qu猫 van ser creats.

Esc

Ix del mode actual.

Tecles de drecera per al LibreOffice Impress

A continuaci贸 es llisten les tecles de drecera per al LibreOffice Impress.

Tamb茅 podeu utilitzar les tecles de drecera generals del LibreOffice.

Icona de nota

Algunes de les tecles de drecera poden estar assignades al vostre sistema d'escriptori. Les tecles que estan assignades al vostre sistema d'escriptori no estan disponibles per al LibreOffice. Proveu d'assignar tecles diferents per al LibreOffice, a Eines - Personalitza - Teclat, o b茅 en el vostre sistema d'escriptori.

Navigating with the Keyboard in Slide Sorter and Slide Pane

Tecles de drecera

Efecte

Inici/final

Defineix el focus a la primera/煤ltima diapositiva.

Tecles 鈫/鈫 o Re P脿g/Av P脿g

Estableix el focus a la diapositiva seg眉ent/anterior.

+Shift+PageDown

Move selected slides down one position in Slide Sorter list. If you select multiple slides, they are moved together with the last selected slide in the list.

+Shift+PageUp

Move selected slides up one position. If you select multiple slides, they are moved together with the first selected slide in the list.

+Shift+End

Move selected slides to end of Slide Sorter list.

+Shift+Home

Move selected slides to start of Slide Sorter list.

Retorn

Change to Normal Mode with the active slide when in Slide Sorter. Add a new slide when in Slide Pane.