Relacions

Aquesta ordre obri la finestra Disseny de relacions, que vos permet definir relacions entre diverses taules de la bases de dades.

Ac铆 podeu enlla莽ar taules de la base de dades actual a trav茅s de camps de dades comuns. Feu clic a la icona Nova Relaci贸 per crear les relacions o simplement arrossegar i deixant anar amb el ratol铆.

Per accedir a esta orde...

En una finestra de fitxer de base de dades trieu Eines - Relacions.

note

Aquesta funci贸 nom茅s est脿 disponible si esteu treballant amb una base de dades relacional.

Quan trieu Eines - Relacions, s'obri una finestra en qu猫 es mostren totes les relacions existents entre les taules de la base de dades actual. Si no s'ha definit cap relaci贸, o si voleu relacionar altres taules de la base de dades entre si, aleshores feu clic a la icona Afegir taules . S'obri el di脿leg Afegir taules en qu猫 podeu seleccionar les taules amb les quals crear una relaci贸.

Add Table Icon

Afig taules

note

Si la finestra Disseny de relacions est脿 oberta, les taules seleccionades no es poden modificar, fins i tot en mode disseny de taules. Aix貌 garanteix que no es canvien les taules mentre es creen les relacions.

Les taules seleccionades es mostren a la part superior de la vista de disseny de relacions. Podeu tancar una finestra de taula a trav茅s del men煤 contextual o amb la tecla Suprimir.

Mou la taula i modifica'n la mida

Podeu redimensionar i organitzar les taules segons les vostres prefer猫ncies. Per a moure una taula, arrossegueu-ne la vora superior fins a la posici贸 que vulgueu. Podeu augmentar o reduir la mida d'una taula col路locant la busca del ratol铆 en una vora o una cantonada de la taula i arrossegant-lo fins aconseguir la mida desitjada.

Claus prim脿ries i foranies

Si voleu definir una relaci贸 entre les diferents taules, heu d'introduir una clau prim脿ria que identifica de manera 煤nica un camp de dades d'una taula existent. Podeu consultar la clau prim脿ria d'altres taules per accedir a les dades d'aquesta taula. Tots els camps de dades que fan refer猫ncia a aquesta clau prim脿ria s'identificaran com a clau forana.

Tots els camps de dades que fan refer猫ncia a una clau primaria s鈥檌dentificaran a la finestra de la taula mitjan莽ant un s铆mbol de clau petita.

Definici贸 de relacions

Totes les relacions existents es mostren a les finestres de relacions mitjan莽ant una l铆nia que connecta els camps de clau prim脿ria i la forania. Podeu afegir una relaci贸 mitjan莽ant l'opci贸 d'arrossegar i deixar anar per deixar anar el camp d鈥檜na taula al camp de l鈥檃ltra taula. S'elimina una relaci贸 seleccionant-la i prement la tecla Suprimir.

Alternativament, tamb茅 podeu fer clic a la icona Nova Relaci贸 a la zona superior del camp de relaci贸 i definir la relaci贸 entre dues taules al di脿leg Relacions.

New Relation Icon

Relaci贸 nova

warning

Si utilitzeu LibreOffice com a front-end d'una base de dades relacional, LibreOffice no col路loca la creaci贸 i la supressi贸 de relacions en una mem貌ria interm猫dia, sin贸 que s'envia directament a la base de dades.

En fer doble clic a una l铆nia de connexi贸, podeu assignar determinades propietats a la relaci贸. S'obri el di脿leg Relacions .