Consultes

Una 芦consulta禄 茅s una visualitzaci贸 especial d'una taula. Les consultes poden mostrar determinats registres o camps dels registres, i tamb茅 els poden ordenar. Podeu aplicar una consulta a una sola taula o b茅 a diverses taules, si estan enlla莽ades per camps de dades comuns.

Per accedir a esta orde...

En una finestra de fitxer de base de dades feu clic a la icona Queries.

Utilitzeu les consultes per a cercar registres de les bases de dades segons uns criteris determinats. Totes les consultes creades per a una base de dades es mostren a l'entrada Consultes, que tamb茅 rep el nom de contenidor de consultes.

Impressi贸 de consultes

Per a imprimir una consulta o una taula:

1. Obriu un document de text (o b茅 un document de full de c脿lcul si preferiu les funcions d'impressi贸 espec铆fiques per a aquest tipus de document).

2. Obriu el fitxer de la base de dades i feu clic a la icona Taules si voleu imprimir una taula, o b茅 a la icona Consultes si voleu imprimir una consulta.

3. Arrossegueu el nom de la taula o de la consulta en el document de text o el full de c脿lcul obert. S'obrir脿 el di脿leg Insereix columnes de la base de dades.

4. Decidiu quines columnes, o camps de dades, voleu incloure. Tamb茅 podeu fer clic al bot贸 Formataci贸 autom脿tica i seleccionar un tipus de formataci贸 corresponent. A continuaci贸, tanqueu el di脿leg.

La consulta o la taula s'inserir脿 en el document.

5. Imprimiu el document triant Fitxer 鈻 Imprimeix.

tip

Tamb茅 podeu obrir la vista de la font de dades (Ctrl+Maj+F4), seleccionar-hi tota la base de dades (feu clic a l'extrem superior esquerre de la taula) i arrossegar la selecci贸 a un document de text o un full de c脿lcul.

Ordenaci贸 i filtratge de dades

Vos permet ordenar i filtrar les dades en una taula de consultes.

Disseny de la consulta

Amb el Disseny de la consulta podeu crear i editar una consulta o vista.

Barra Disseny de la consulta

En crear o editar una consulta SQL, utilitzeu les icones de la barra Disseny de la consulta per controlar la presentaci贸 de les dades.

Consulta entre diverses taules

El resultat de la consulta pot contindre dades de m茅s d'una taula si les taules estan enlla莽ades mitjan莽ant camps de dades adequats.

Formula el criteri de la consulta

Vos permet con猫ixer els operadors i les ordres que podeu utilitzar per a formular les condicions de filtratge per a una consulta.

Executa funcions

Podeu realitzar c脿lculs amb les dades d'una taula i emmagatzemar-ne els resultats com a resultat d'una consulta.