Barra de formataci贸 del text

La barra Formataci贸 de text que es mostra quan el cursor 茅s a un objecte de text, com ara un quadre de text o un objecte de dibuix, cont茅 ordres de formataci贸 i alineaci贸.

Nom del tipus de lletra

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en orde si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecci贸 o la paraula ja est脿 en negreta, s'elimina la formataci贸.

Icona Negreta

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecci贸 o la paraula ja est脿 en cursiva, s'elimina la formataci贸.

Icona Cursiva

Cursiva

Subratllat

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Subratllat

Color del tipus de lletra

Feu clic ac铆 per a aplicar el color del tipus de lletra actual als car脿cters seleccionats. Tamb茅 podeu fer clic ac铆 i, tot seguit, arrossegar una selecci贸 per a canviar el color del text. Feu clic a la fletxa situada al costat de la icona per a obrir la barra d'eines Color del tipus de lletra.

Icon Font Color

Color del tipus de lletra

Interlineat: 1

Aplica un interlineat simple al par脿graf actual. Aquest 茅s el valor per defecte.

Icon Line spacing: 1

Interlineat: 1

Interlineat: 1,5

Defineix l'interlineat a una l铆nia i mitja.

Icon Line spacing: 1.5

Interlineat: 1,5

Interlineat: 2

Defineix un interlineat a dues l铆nies.

Icon Line spacing: 2

Interlineat: 2

Alinea a l'esquerra

Alinea el par脿graf amb el marge esquerre de la p脿gina.

Icon Align Left

Alineaci贸 esquerra

Centrat

Centra el contingut del par脿graf a la p脿gina.

Icon Centered

Alinea a la dreta

Alinea el par脿graf amb el marge dret de la p脿gina.

Icon Align Right

Alineaci贸 dreta

Justifica

Alinea el par脿graf amb els marges esquerre i dret de la p脿gina.

Icon Justified

Justificat

Super铆ndex

Redueix la mida de tipus de lletra del text seleccionat i col路loca el text a sobre de la l铆nia de base.

Icon Superscript

Super铆ndex

Sub铆ndex

Redueix la mida de tipus de lletra del text seleccionat i col路loca el text a sota de la l铆nia de base.

Icon Subscript

Sub铆ndex

Car脿cter

Modifica el tipus de lletra i la formataci贸 de tipus de lletra dels car脿cters seleccionats.

Icon Character

Car脿cter

Par脿graf

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Icon Paragraph

Par脿graf

Compatibilitat amb les lleng眉es asi脿tiques

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Languages and Locales - General.

D'esquerra a dreta

Indica la direcci贸 horitzontal del text.

Icon Text direction from left to right

Direcci贸 del text d'esquerra a dreta

Direcci贸 del text de dalt a baix

Indica la direcci贸 vertical del text.

Icon Text direction from top to bottom

Direcci贸 del text de dalt a baix