Utilitzaci贸 d'escenaris

Un escenari del LibreOffice Calc 茅s un conjunt de valors d'una cel路la que es poden utilitzar als c脿lculs. Assigneu un nom a cada escenari del full. Definiu diversos escenaris al mateix full, cadascun amb valors diferents a les cel路les. A continuaci贸 podeu commutar f脿cilment els conjunts de valors de la cel路la a partir del nom i observar immediatament els resultats. Els escenaris s贸n una eina per verificar les preguntes "qu猫 passa si".

Creaci贸 dels vostres propis escenaris

Per crear un escenari, seleccioneu totes les cel路les que proporcionen les dades per a l'escenari.

1. Seleccioneu les cel路les que contenen els valors que canviaran entre els escenaris. Per a seleccionar v脿ries cel路les, mantingueu premuda la tecla mentre feu clic a cada cel路la.

2. Trieu Eines - Escenaris. Apareixer脿 el di脿leg Crea un escenari.

3. Introdu茂u un nom per a l'escenari nou i no canvieu els valors per defecte de la resta de camps. Tanqueu el di脿leg fent clic a D'acord. L'escenari nou s'activar脿 autom脿ticament.

Utilitzaci贸 d'escenaris

Els escenaris tamb茅 es poden seleccionar en el Navegador:

1. Obriu el Navegador amb la icona Navegador icona del Navegador de la barra Est脿ndard.

2. Feu clic a la icona Escenaris Icona Escenaris al Navegador.

Al Navegador, veureu els escenaris que s'han definit amb els comentaris que es van introduir en crear-los.

Icona de nota

Si voleu saber quins s贸n els valors de l'escenari que afecten altres valors, trieu Eines - Detectiu - Rastreja les depend猫ncies. Veureu fletxes dirigides a les cel路les que depenen directament de la cel路la actual.