Introducció de fórmules

Podeu introduir fórmules de diverses maneres: podeu utilitzar les icones, escriure-les amb el teclat o bé barrejar estos dos mètodes.

1. Feu clic a la cel·la on vulgueu introduir la fórmula.

2. Click the Formula icon on the Formula Bar.

Ara veureu un signe d'igual a la línia d'entrada i podreu començar a introduir la fórmula.

3. Després d'introduir els valors requerits, premeu Retorn o feu clic a Accepta per inserir el resultat a la cel·la activa. Si voleu suprimir l'entrada de la línia d'entrada, premeu Esc o feu clic a Cancel·la.

També podeu introduir els valors i les fórmules directament a les cel·les, fins i tot si no podeu veure un cursor d'entrada. Les fórmules sempre han de començar amb un signe d'igual.

També podeu prémer la tecla de més o de menys al teclat numèric per començar una fórmula. La tecla Bloq Núm ha d'estar "activada". Per exemple, premeu les tecles següents de manera successiva:

+ 5 0 - 8 Retorn

A la cel·la veureu el resultat 42. La cel·la conté la fórmula =+50-8.

Icona de nota

Si esteu editant una fórmula amb referències, les referències i les cel·les associades es realçaran amb el mateix color. Podeu redimensionar la vora de la referència utilitzant el ratolí, i la referència de la fórmula que es mostra a la línia d'entrada també canviarà. L'opció Mostra les referències en color es pot desactivar a LibreOffice Calc ▸ Visualització.

Icona de consell

Si voleu veure el càlcul d'elements individuals d'una fórmula, seleccioneu els elements respectius i premeu F9. Per exemple, a la fórmula =SUMA(A1:B12)*SUMA(C1:D12) seleccioneu la secció SUMA(C1:D12) i premeu F9 per visualitzar el subtotal per a esta àrea.

Si es produeix un error mentre es crea la fórmula, apareixerà un missatge d'error a la cel·la activa.