Obrir i guardar fitxers de text CSV

El format de valors separats per comes (CSV) 茅s un format de fitxer de text que podeu utilitzar per intercanviar dades d'una base de dades o d'un full de c脿lcul entre aplicacions. Cada l铆nia d'un fitxer de text CSV representa un registre a la base de dades o una fila en un full de c脿lcul. Cada camp d'un registre d'una base de dades o d'una cel路la d'una fila en un full de c脿lcul normalment est脿 separat per una coma. No obstant aix貌, podeu utilitzar altres car脿cters per delimitar els camps, com ara tabuladors.

Si el camp o la cel路la cont茅 una coma, el contingut del camp o de la cel路la s'ha de tancar entre cometes simples (') o cometes dobles (").

Com obrir un fitxer de text CSV al Calc

1. Trieu Fitxer 鈻 Obri.

2. Cerqueu el fitxer CSV que voleu obrir.

Si el fitxer t茅 l'extensi贸 *.csv, seleccioneu-lo.

Si el fitxer CSV t茅 una altra extensi贸, seleccioneu-lo, i despr茅s trieu 芦Text CSV禄 al quadre Filtre

3. Feu clic a Obri.

S'obri el di脿leg Importaci贸 de text.

4. Indiqueu les opcions per dividir el text del fitxer en columnes.

Podeu previsualitzar el format de les dades importades a la part inferior del di脿leg Importaci贸 de text.

Feu clic amb el bot贸 dret del ratol铆 a la previsualitzaci贸 per establir el format o amagar la columna.

Icona de consell

Activeu el quadre de delimitador de text que correspongui al car脿cter utilitzat com a delimitador de text al fitxer. Si el delimitador no 茅s a la llista, escriviu el car脿cter al quadre d'entrada.

5. Feu clic a D'acord.

Per guardar un full com a fitxer de text CSV

note

Quan exporteu un full de c脿lcul al format CSV, nom茅s es guardaran les dades del full actual. La resta de la informaci贸, incloses les f贸rmules i la formataci贸, es perdr脿.

1. Obriu el full del Calc que voleu guardar com a fitxer de text CSV.

Icona de nota

Nom茅s es pot exportar el full actual.

2. Trieu Fitxer 鈻 Anomena i guarda.

3. Al quadre Nom del fitxer, introdu茂u un nom per al fitxer.

4. Seleccioneu 芦Text CSV禄 al quadre Filtre.

5. (Opcional) Definiu les opcions de camp per al fitxer de text CSV.

Seleccioneu Edita els par脿metres del filtre.

Al di脿leg Exporta fitxers de text, seleccioneu les opcions que vulgueu.

Feu clic a D'acord.

6. Feu clic a Guarda.