Aplicaci贸 de la formataci贸 condicional

Using the menu command Format - Conditional - Condition, the dialog allows you to define conditions per cell, which must be met in order for the selected cells to have a particular format.

Icona d'av铆s

Per aplicar la formataci贸 condicional, la funci贸 de c脿lcul autom脿tic ha d'estar habilitada. Trieu Eines 鈻 Continguts de la cel路la 鈻 Calcula autom脿ticament (si el c脿lcul autom脿tic est脿 habilitat veureu una marca de selecci贸 al costat de l'orde).


Amb la formataci贸 condicional, podeu real莽ar els totals que sobrepassen el valor mitj脿 de tots els totals, per exemple. Si els totals canvien, la formataci贸 canvia de manera corresponent, sense haver d'aplicar altres estils de manera manual.

Definici贸 de les condicions

 1. Seleccioneu les cel路les a les quals voleu aplicar un estil condicional.

 2. Choose Format - Conditional - Condition.

 3. Introdu茂u les condicions en el quadre de di脿leg. Este di脿leg es descriu de manera detallada a l'Ajuda del LibreOffice. A continuaci贸 se'n mostra un exemple:

Exemple de formataci贸 condicional: real莽ament dels totals superiors o inferiors al valor mitj脿

Pas 1: Generaci贸 de valors num猫rics

Pot ser que vulgueu donar un 猫mfasi especial a determinats valors de les taules. Per exemple, en una taula de facturaci贸, pot ser que vulgueu mostrar tots els valors que estiguen per sobre de la mitjana en color verd i tots els que es troben per sota de la mitjana en color roig. Aix貌 茅s possible amb la formataci贸 condicional.

 1. First of all, create a table in which a few different values occur. For your test you can create tables with any random numbers:

  En una de les cel路les introdu茂u la f贸rmula =ALEAT() per obtindre un nombre aleatori entre 0 i 1. Si voleu obtindre enters entre 0 i 50, introdu茂u la f贸rmula =ENT(ALEAT()*50).

 2. Copieu la f贸rmula per crear una fila de nombres aleatoris. Feu clic a la cantonada inferior dreta de la cel路la seleccionada i arrossegueu-la cap a la dreta fins que se seleccioni l'interval de cel路les desitjat.

 3. De la mateixa manera que s'ha descrit anteriorment, arrossegueu cap avall la cantonada de la cel路la situada m茅s a la dreta per crear m茅s files de nombres aleatoris.

Pas 2: Definici贸 d'estils de cel路la

El pas seg眉ent 茅s aplicar un estil de cel路la a tots els valors que representen una facturaci贸 per sobre de la mitjana, i un altre estil a aquells valors que es troben per sota de la mitjana. Abans de continuar, assegureu-vos que la finestra Estils siga visible.

 1. Feu clic a una cel路la en blanc i seleccioneu l'orde Formata les cel路les en el men煤 contextual.

 2. In the Format Cells dialog on the Background tab, click the Color button and then select a background color. Click OK.

 3. In the Styles deck of the Sidebar, click the New Style from Selection icon. Enter the name of the new style. For this example, name the style "Above".

 4. Per definir un segon estil, feu clic novament a una cel路la en blanc i procediu tal com s'ha descrit anteriorment. Assigneu un color de fons diferent per a la cel路la i assigneu-li un nom (per a este exemple, "Per sota").

Pas 3: C脿lcul de la mitjana

Per a este exemple es calcula la mitjana de valors aleatoris. El resultat se situa en una cel路la:

 1. Establiu el cursor en una cel路la en blanc, per exemple J14, i trieu Insereix - Funci贸.

 2. Select the AVERAGE function. Use the mouse to select all your random numbers. If you cannot see the entire range, because the Function Wizard is obscuring it, you can temporarily shrink the dialog using the Shrink icon.

 3. Tanqueu l'auxiliar de funcions fent clic a D'acord.

Pas 4: Aplicaci贸 d'estils de cel路la

Ara podeu aplicar la formataci贸 condicional al full:

 1. Seleccioneu totes les cel路les amb els nombres aleatoris.

 2. Choose the Format - Conditional - Condition command to open the corresponding dialog.

 3. Definiu la condici贸 de la manera seg眉ent: si el valor de la cel路la 茅s inferior a J14, formateu amb l'estil de cel路la "Per sota", i si el valor de la cel路la 茅s major o igual a J14, formateu amb l'estil de cel路la "Per sobre".

Pas 5: C貌pia d'un estil de cel路la

Per aplicar la formataci贸 condicional a altres cel路les m茅s avant:

 1. Feu clic a una de les cel路les a la qual s'haja assignat la formataci贸 condicional.

 2. Copieu la cel路la al porta-retalls.

 3. Seleccioneu les cel路les que rebran esta mateixa formataci贸.

 4. Choose Edit - Paste Special - Paste Special. The Paste Special dialog appears.

 5. In the Paste area, check only the Formats box. All other boxes must be unchecked. Click OK. Or you can click the Formats only button instead.

Ens cal la vostra ajuda!